Απολύτως δικαιολογημένη και εύλογη είναι η απορία που εκφράζει ο «ΠΑΤΕΡΑΣ» για την μη διενέργεια exit polls από τις εταιρίες μετρήσεων, εάν, βεβαίως δεν υπάρξει τελικά κάποια που τελευταία στιγμή θα αποφασίσει να δοκιμάσει τη τύχη της στα εκλογικά τμήματα της Ν.Δ (κυκλοφόρησαν κάποιοι ψίθυροι).Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγουν δύο στοιχεία, που επιβάλλουν ουσιαστικά, τη μη διενέργεια  exit polls:
 Πρώτον, ακόμη και αν είναι γνωστή η τοποθεσία της ψηφοφορίας, εξακολουθεί να είναι αδύνατη η προετοιμασία αξιόπιστης δειγματοληψίας. Διότι αφενός, δεν υπάρχει απόλυτος αριθμός εγγεγραμμένων ανά τμήμα, έτσι ώστε να προκύψει στατιστικά ο αριθμός των απαντήσεων που απαιτούνται ανά τμήμα. Αφετέρου, εξίσου άγνωστη είναι για τους δημοσκόπους η διαστρωμάτωση των ψηφοφόρων που θα κατευθυνθούν στα εκλογικά τμήματα. Με δύο λόγια, είναι αδύνατη η διενέργεια μιας αξιόπιστης μέτρησης με δείγμα.
 Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτή η έλλειψη επιστημονικής επιβεβαίωσης θα εμπόδιζε της ελληνικές εταιρίες να το τολμήσουν. Ο ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν πρόκειται να γίνουν exit polls την Κυριακή είναι ο εξής:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ EXIT POLL

Και στην Ελλάδα του 2010 ο Τζάμπας πέθανε......





Ο ΠΕΛΑΤΗΣ

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από A.B Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.