Προτεινόμενο σχέδιο νόμου στην Ουγκάντα προβλέπει ότι οι ομοφυλόφιλοι θα καταδικάζονται σε ισόβια φυλάκιση ή ακόμη και σε θανατική ποινή.

Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και ο Καναδός ομόλογός του Στίβεν Χάρπερ διεμήνυσαν στην κυβέρνηση της Ουγκάντα ότι ο νόμος αυτός είναι απαράδεκτος.
Ο Γκ.Μπράουν ξεκαθάρισε τη θέση του στον πρόεδρο της Ουγκάντα Μουσεβενί στη διάρκεια διμερούς συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου της Κοινοπολιτείας.
Ο ομοφυλοφιλία παραμένει αδίκημα σε πολλά κράτη της Κοινοπολιτείας, ωστόσο πολλά πιο φιλελεύθερα κράτη εξέφρασαν αποτροπιασμό για το νέο νόμο της Ουγκάντα.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, ένα άτομο που καταδικάζεται για ομοφυλοφιλικό σεξ θα μπορεί να τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. Και ακόμη χειρότερα, εάν αυτό το άτομο είναι φορέας του ιού HIV θα μπορεί να καταδικασθεί και στην εσχάτη των ποινών.
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από A.B Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.