Σαν σήμερα ο Δημήτρης Ιωαννίδης ανέτρεψε την χούντα του Γιώργου Παπαδόπουλου . Το νέο Καθεστώς κατηγόρησε τη προηγούμενη φατρία για παρέκκλιση από τις αρχές της «Επανάστασης της 21ης Απριλίου» και διακήρυξε ότι έσωσε την Επανάσταση από τη φατρία Παπαδόπουλου.
Την ημέρα του «Κινήματος» αναπτύχθηκαν τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία των πόλεων ενώ μέσω ραδιοφώνου, με μουσική υπόκρουση τα κλασικά στρατιωτικά εμβατήρια, γινόντουσαν ανακοινώσεις απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και ότι ο στρατός έπαιρνε πίσω τα ηνία της εξουσίας προκειμένου να σωθούν οι αρχές της επανάστασης. Η βαριά και καιροσκοπική επέμβαση του Ιωαννίδη είχε αποτέλεσμα την καταστροφή του μύθου ότι η χούντα ήταν ιδεαλιστική ομάδα ανώτερων στελεχών του στρατού, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την Κύπρο είχε αρχίσει , αφού ο νέος δικτάτορας είχε λάβει την διαβεβαίωση των ΗΠΑ , οτι θα αποτρέψουν την επέμβαση των Τούρκων στο νησί ,αν και εφόσον, η Ελλάδα ήθελε να προσαρτήσει την Μεγαλόνησο 
ΠΑΝΟΠΤΗΣ

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από A.B Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.