Γιάννης Μανώλης.  Αναλαμβάνει  τη Γραμματεία  Συνδικαλιστικού




Δ.ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ(ΤΑ ΝΕΑ)




«Κλίνατε επί δεξιά» είναι το σύνθημα που συνοδεύει τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά για τον νέο ηγετικόπυρήνα της Ν.Δ., τον οποίο συγκροτούν στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του που βρέθηκαν,παράλληλα, ενεργά στο πλευρό του και στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή.

Όλα τα στελέχη- βουλευτές ή εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες, που καλούνται να αναλάβουν κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ν.Δ., είχαν αντιταχθεί σθεναρά στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη, ενώ στην πλειονότητά τους εκπροσωπούν το «βαθύ κόμμα» και σηματοδοτούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τη στροφή της νέας ηγεσίας στους παραδοσιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, ουσιαστικά, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στενός πολιτικός φίλος έως πρότινος του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος υπήρξε ένθερμος θιασώτης του λεγόμενου «μεσαίου χώρου», αλλά στήριξε ανοικτά την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά. Με την κίνηση αυτή ο βουλευτής Λάρισας όχι μόνο κέρδισε πόντους στο εσωκομματικό πεδίο, αλλά με χθεσινή απόφαση του νέου προέδρου αναλαμβάνει τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. Πρόκειται για νευραλγικό κομματικό πόστο, από το οποίο είχαν περάσει στην προγενέστερη περίοδο της γαλάζιας αντιπολίτευσης ο Κων. Καραμανλής και ο Γ. Σουφλιάς. «Θα εργαστούμε συλλογικά για την ανασυγκρότηση της παράταξης», έσπευσε να δηλώσει ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας». (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ)

Γραμματεία Προγράμματος




Ωστόσο, στον βουλευτή Λάρισας κατέληξε η μισή Γραμματεία από εκείνη που είχαν οι προκάτοχοί του, αφού εκτός από τον πολιτικό σχεδιασμό στις αρμοδιότητές της περιλαμβανόταν έως χθες και η ευθύνη της κατάρτισης του γαλάζιου προγράμματος. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Γραμματειών, ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να συγκροτηθεί αυτόνομη Γραμματεία Προγράμματος, την οποία ανέλαβε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, βασικός εκπρόσωπος της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς» στη Βόρεια Ελλάδα.

Επιτελικό ρόλο στο νέο οργανόγραμμα της Ρηγίλλης καταλαμβάνει και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, στον οποίο ανατέθηκε η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ- στην εποχή του Ευάγγ. Αβέρωφ, όταν μεσουρανούσαν οι «Κένταυροι» και οι «Ρέιντζερς»- θα έχει το πρόσταγμα για την επιλογή των γαλάζιων υποψηφίων στις προσεχείς νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές (τον Οκτώβριο του 2010), που αποτελούν και πρώτο εκλογικό τεστ της νέας ηγεσίας. Ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με αρκετά στελέχη της Ν.Δ. στον Πειραιά, εμφανιζόταν έως πρότινος βασικός διεκδικητής του κομματικού χρίσματος για τον τοπικό δήμο, αλλά μετά τη χθεσινή εξέλιξη κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναφέρουν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος επελέγη γιατί έχει «οργανωτικές δυνατότητες», αλλά η αναβάθμισή του προκαλεί τριβές στο εσωκομματικό πεδίο, αφού ακόμη και στελέχη που συντάχθηκαν με τον νέο πρόεδρο θεωρούν ότι «θαμπώνει το μήνυμα της ανανέωσης σε πρόσωπα και ιδέες».

Στη νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ. εντάσσεται και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, ο οποίος αναλαμβάνει τη Γραμματεία Συνδικαλιστικού, που αποτελεί θέση- κλειδί για τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στο κόμμα, εν όψει του τακτικού συνεδρίου, την προσεχή άνοιξη.

Τη Γραμματεία Οργανωτικού, εξάλλου, αναλαμβάνει ο φαρμακοποιός Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος είχε διαδεχθεί το 2007 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον κ. Σαμαρά, αλλά δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες ευρωεκλογές. 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.