Γράφει ο Πλάτων


Θυμάται κανείς τη Μονή Βατοπαιδίου; Το μέγα σκάνδαλο με τον Εφραίμ, που ΄΄έφαγε΄΄ Ρουσσόπουλο, Βουλγαράκη και άλλα πολιτικά "τέρατα" της εποχής μας; Πιστεύω πως το θυμάστε όλοι - λίγοι όμως γνωρίζετε την εξέλιξη της υπόθεσης.
Τον Ιούλιο του 2009, το Δικαστήριο δικαίωσε τη Μονή Βατοπαιδίου και για τη κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας (ήταν πράγματι δική της), και για την ανταλλαγή της με ακίνητα του Δημοσίου (είχε τέτοιο δικαίωμα). Το ακούσατε σε κανένα κανάλι αυτό; Όχι βέβαια, γιατί δεν εξυπρετούσε κανέναν. Μάθετε τώρα, τί πραγματικά συνέβη :
 Τον Ιούλιο του 2008,απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακουργήματα κατά του Κοντομηνά, για τις υποθέσεις της Ιντεραμέρικαν(που το είχε αποκαλύψει ο Κουρής και η Αυριανή). Ο Κοντομηνάς θεώρησε ότι ο Ρουσόπουλος έπρεπε να παρέμβει δικαστικά και να τον σώσει, επειδή η γυναίκα του (η Μάρα Ζαχαρέα, το άλλο δημοσιογραφικό τέρας της εποχής μας) δούλευε στον Άλφα. Ο Ρουσόπουλος δεν το έκανε. Έτσι, ο Κοντομηνάς πήρε σβάρνα όλα τα κολητάρια του Ρουσόπουλου για να τον εκδικηθεί και να τον πετάξει εκτός πολιτικής. Στα μέσα Αυγούσου επισκέφθηκε ο ίδιος ο Κοντομηνάς το Άγιο Όρος και βρήκε διάφορα στοιχεία για τον Εφραίμ. Την επόμενη εβδομάδα ο σταθμός του σήκωσε το γνωστό σε όλους μας μπαιράκι επανάστασης.
1,5 μήνα μετά, τα υπόλοιπα κανάλια πήραν χαμπάρι καθυστρημένα ότι έχει ψωμί η υπόθεση, και άρχισαν να παίρνουν μέρος στη συναυλία. Άλλοι για λόγους αντιπολίτευσης, άλλοι για αντικληρικαλισμό, άλλοι για τα "νούμερα" τηλεθέασης και άλλοι επειδή είχαν και οι ίδιοι άλλα πράγματα για τη γούνα του Ρουσόπουλου (κυρίως επειδή δεν ευνόησε σχεδόν κανένα παραδοσιακό νεοδημοκρατικό έντυπο). Το επόμενο 4μηνο γίναμε όλοι μάρτυρες του τι δύναμη μπορεί να έχει μία συντονισμένη προπαγάνδα από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ :

1.Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

2.Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης (παράπλευρη απώλεια) έφυγαν από τη θέση τους και ο Ρουσόπουλος ήδη δήλωσε ότι παραιτείται της πολιτικής μετά την παρούσα θητεία του.

3.Αναθερμάνθηκε το αντι-κληρικαλιστικό μένος ορισμένων (κυρίως αριστερών).

Κάπως έτσι, τα πράγματα έφτασαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο Καραμανλής έβαλε ταφόπλακα στο πολιτικό μέλλον του, και έριξε τη ΝΔ στην αντιπολίτευση για τα επόμενα (πολλά όπως φαίνεται) χρόνια.

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.