Ενεργειακές επιθεωρήσεις για όλα τα καινούργια αλλά και για τα παλιά κτίρια, εφόσον πωλούνται ή εκμισθώνονται, θέσπιση μελέτης ενεργειακής αποδοτικότητας για την έκδοση οικοδομικών αδειών και - σε επόμενη φάση-, οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων ανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).
Ο νέος ΚΕΝΑΚ θα τεθεί σε διαβούλευση για είκοσι ημέρες και μόλις ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει το πρόγραμμα ενίσχυσης ιδιωτών για ενεργειακή "θωράκιση" των κτιρίων (με αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις τοίχων, κλπ.) που παραμένει σε εκκρεμότητα.
Όπως ανέφερε η κα Μπιρμπίλη, τα κίνητρα εξετάζεται να περιλαμβάνουν επιδοτήσεις, ή επιδότηση του κόστους δανεισμού, φοροαπαλλαγές, κ.α, ενώ θα επιδιωχθεί να δεσμευτεί το μέγιστο δυνατό κονδύλι από το ΕΣΠΑ. (www.skai.gr)

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.