Α. ΡΑΒΑΝΟΣ ( ΤΟ ΒΗΜΑ)

O πολιτικός μήνας του μέλιτος μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ολοκληρώθηκε και πλέον αρχίζει η μετωπική σύγκρουση των δύο πολιτικών αρχηγών, μετά τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης.

Η σκληρή εθνοκεντρική γραμμή που εξέφρασε ο κ. Σαμαράς για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης αποτέλεσε την ευκαιρία να του επιτεθεί χθες το μεσημέρι προσωπικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής , εκφράζοντας τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου. Νωρίτερα, από τη Ρηγίλλης είχαν φροντίσει να στείλουν τη δική τους επιθετική απάντηση, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλο το κεντρικό μήνυμα του κ. Σαμαρά, κατά την πρώτη συνεδρίαση των τομεαρχών, ήταν ότι με τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου εκπνέει ο χρόνος ανοχής και υπομονής του ελληνικού λαού προς τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς με την εισήγησή του έστειλε σαφές μήνυμα προς το ΠαΣοΚ ότι η «σκληρή αντιπολίτευση» αρχίζει και υποστήριξε στους τομεάρχες της ΝΔ ότι «θα εκπλαγούν σύντομα όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της άφθονο πολιτικό χρόνο και ανοχή από τους πολίτες». Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία, αναποφασιστικότητα, αρρυθμία, προχειρότητα, αναντιστοιχία έργων και λόγων, ασυνεννοησία, κ.ά. Ειδικά για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική ανέφερε πως «όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πιο άγριας φορολογικής επιδρομής».
 

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η συναίνεση που επιδεικνύει δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ θέτει τις «κόκκινες γραμμές» που θα τις ανατρέψει και μιλάει για τις «γαλάζιες γραμμές» που οριοθετεί και θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση.

Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και με βαθιά συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, όπως αναφέρουν στη Ρηγίλλης, ο κ. Σαμαράς τοποθετήθηκε και στο Μεταναστευτικό. Οι θέσεις όμως που εξέφρασε ήταν η αφορμή να του επιτεθεί η κυβέρνηση μέσω του κ. Πεταλωτή. «Δεν μπορεί να μιλά για δούρειο ίππο” ο κ. Σαμαράςαπό τη στιγμή που πρώτος εκείνος το 1992 άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία και επέτρεψε την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών» τόνισε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε: «Εν συνεχεία η κυβέρνηση Καραμανλή νομιμοποίησε 150.000 λαθρομετανάστες με σχέδιο-σκούπα του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, γι΄ αυτό όλα αυτά, τα περί “δούρειου ίππου” τα επιστρέφουμε».

Σ τη Ρηγίλλης οργίστηκαν με την κυβερνητική στάση και ο κ. Παναγιωτόπουλος- κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Σαμαρά- κατηγόρησε τον κ. Πεταλωτή ότι κατασκεύασε ανύπαρκτες δηλώσεις (σ.σ.: περί «δούρειου ίππου») για να μπορέσει να στηρίξει όσα ψευδή και ανακριβή αποδίδει στον πρόεδρο της ΝΔ. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο ο κ. Σαμαράς βοήθησε να ενισχυθούν οι δεσμοί του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού με την Ελλάδα. Σημείωσε πως η πλημμυρίδα των παράνομων μεταναστών ήλθε στη χώρα μας κατά τη δεκαετία 1994- 2004, οπότε κυβερνούσε τη χώρα το ΠαΣοΚ, και ζήτησε από την κυβέρνηση να προσέλθει να συζητήσει τη δέσμη προτάσεων του προέδρου της ΝΔ για τους μετανάστες. «Προ του 2004 και για δέκα χρόνια επί ΠαΣοΚ η Ελλάδα ήταν ξέφραγο αμπέλι και εστερείτο πλήρως μεταναστευτικής πολιτικής» δήλωσε ο κ. Πρ.Παυλόπουλος.


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.