Εχουν περάσει χρόνια από τότε που η φωνή της, από τον παράνομο ραδιοφωνικό πομπό που είχε στηθεί στο Πολυτεχνείο, μιλούσε στις ψυχές των Ελλήνων, τις τρεις εκείνες ημέρες της εξέγερσης ενάντια στη χούντα.
Εχουν περάσει χρόνια από τότε που το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» αντηχούσε στις συγκεντρώσεις και στις πορείες και που η Μαρία Δαμανάκη περνούσε για πρώτη φορά, το 1977, εκλεγμένη με το ΚΚΕ, το κατώφλι της Βουλής, στα 25 της, και ήταν το νεότερο μέλος του Κοινοβουλίου.
Μια πολιτική διαδρομή 37 και πλέον χρόνων έχει διανύσει ήδη η Μαρία Δαμανάκη και τώρα φαίνεται να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σ' αυτή, καθώς, χθες, πέρασε από ακρόαση, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί η τοποθέτησή της στη θέση του επιτρόπου για το χαρτοφυλάκιο Αλιείας και Θεμάτων Θαλάσσης της Κομισιόν.
Στους δύο μήνες που πέρασαν απ' όταν ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφασή του και την πρότεινε για επίτροπο της χώρας μας στην Ε.Ε, η κ. Δαμανάκη στρώθηκε στη δουλειά. «Μπήκε στα βαθιά», διαβάζοντας νύχτα και μέρα, ενημερώθηκε -ενόψει της ακρόασης και όχι μόνο- για μια σειρά από θέματα αρμοδιότητας του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, μελέτησε κάθε λεπτομέρεια για ζητήματα με τα οποία δεν ήταν και τόσο εξοικειωμένη.
Η κ. Δαμανάκη μπορεί να μην είναι η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα επίτροπος στην Ε.Ε. (έχουν προηγηθεί η Βάσω Παπανδρέου και η Αννα Διαμαντοπούλου) αλλά έχει πολλές άλλες πρωτιές. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Βουλής (1986-1990) και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος κόμματος, του ΣΥΝ, από το 1991 έως το 1993, όταν το κόμμα έμεινε εκτός Βουλής και η ίδια παραιτήθηκε

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.