Δ. ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ(ΤΑ ΝΕΑ)

Η πρώτη μεγάλη εσωκομματική φωτιά στη Ν.Δ. είχε ως πρωταγωνιστές δύο στελέχη με τα οποία ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να συμβολίσει σε έναν βαθμό την ενιαία φωνή του κόμματος.
Η αντιπαράθεση του εξ απορρήτων συνεργάτη του και νέου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μαρκόπουλου με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα «γραμμής» και συνοχής που αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ιδίως στο επίπεδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Oι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για «ασυνεννοησία» και «παρεξήγηση», αλλά για την εκτόνωση της κατάστασης κομματικές πηγές αναφέρουν ότι χρειάστηκε προσωπική παρέμβαση του κ. Σαμαρά. Και κανείς στη Ν.Δ. δεν στοιχηματίζει ότι το εσωκομματικό επεισόδιο, με φόντο το νομοσχέδιο για τα δάση, θα είναι το τελευταίο με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο λόγος είναι προφανής: ο κ. Μαρκόπουλος ανήκει στον στενό πυρήνα των σαμαρικών της Ν.Δ., ο πρώτος από τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που κινητοποιήθηκε για την εκλογή του νέου προέδρου. Και ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί κεντρικό πρόσωπο του έτερου εσωκομματικού πόλου, έστω κι αν επιχειρεί να διαγράψει τη δική του αυτόνομη πορεία μέσα στο κόμμα, αποσυνδέοντας τις κινήσεις του από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη και το οικογενειακό του περιβάλλον.
Κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι «η καχυποψία κυριαρχεί» ανάμεσα στους δύο βουλευτές, οι οποίοι ουδέποτε είχαν ιδιαίτερες σχέσεις. Ο Κ. Μαρκόπουλος είχε ακολουθήσει τον Αντ. Σαμαρά και στην Πολιτική Άνοιξη, ενώ συνεργάτες του εκτιμούν ότι βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, με απώτερο στόχο να πληγεί ο πρόεδρος του κόμματος.
Φωτιές και με Άρη. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι εντάσσει και ο ίδιος, σε σημαντικό βαθμό, τις επιθέσεις που δέχεται για την εκτίναξη των χρεών του ΕΟΤ, κατά το διάστημα των οκτώ μηνών που είχε τα ηνία του υπουργείου Τουρισμού. Από την πλευρά του ετοιμάζεται για αντεπίθεση, ενώ χθες άνοιξε ένα νέο εσωκομματικό μέτωπο, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά του προκατόχου του στο υπουργείο, του Άρη Σπηλιωτόπουλου, στον οποίο απέδωσε (Θέμα Fm) την ευθύνη για το μεγάλο χρέος στο υπουργείο Τουρισμού. Προεκλογικά, όπως είπε, δεν μπορούσε να μιλήσει για το θέμα, αλλά πλέον δηλώνει έτοιμος για ανοικτό πόλεμο που είναι πρόδηλο ότι θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στη Ν.Δ.



Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες , , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.