Γράφει ο Πλάτων

Απίστευτο, κι όμως . κοινοβουλευτικό! Επί 5 ώρες τα ελληνικά κόμματα της Βουλής, συνεδρίαζαν στην ολομέλεια και ψήφισαν σχέδιο νόμου που κανείς δεν ήθελε! Αναφέρομαι στην τροποποιημένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, με την οποία δίνεται εξάμηνη παράταση αναστολής πλειστηριασμών, αυξάνεται το όριο μέχρι του οποίου δεν ενεργοποιείται η προσωποκράτηση, και παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών Φ.Π.Α Πρόκειται για σχέδιο το οποίο είχε παρουσιάσει η ΝΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν πρόλαβε όμως να το περάσει στη Βουλή γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές..
Από το ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Οικονομικών Σαχινίδης υποστήριξε πως ψηφίζεται ο νόμος για λόγους συνέχειας του κράτους (!), ενώ ο Κώστας Γείτονας θεώρησε πως το σχέδιο αποκαλύπτει την προχειρότητα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Από τη ΝΔ, ο Μιχάλης Χαλκίδιης αφού έδειξε την ικανοποίησή του που η κυβέρνηση επιβραβεύει τη Νέα Δημοκρατία (!) και εφαρμόζει τη δική της πολιτική (!), αντέδρασε έντονα στη (μοναδική) τροποποίηση του άρθρου 2 του νόμου.
Από το ΚΚΕ, ο Νάνος είπε (τι άλλο) : ΄΄Συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική΄΄
Από το ΛΑΟΣ, ο Καταζαφέρης υποστήριξε πως δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή κάποιος επειδή χρωστάει, ούτε πρέπει να πλειστηριάζεται η Α κατοικία.
Η μόνη σοβαρή άποψη που ακούστηκε ανήκει στον Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέδειξε πως με το σχέδιο νόμου διευκολύνονται όσοι συνολικώς φοροδιαφεύγουν (είτε έχουν χρήματα είτε όχι, είτε φοροκλέπτουν σκοπίμως είτε όχι), και ζήτησε να μπουν κριτήρια στο ποιος δικαιούται να ρυθμίσει τις οφειλές ΦΠΑ προς το Δημόσιο, ώστε να τις πληρώσει τμηματικά.
Κι όμως, ενώ όλοι αντέδρασαν στο σχέδιο που συζητούσαν, τελικά το ψήφισαν! Το τέλος της κωμωδίας που ζούμε ήταν ακόμη καλύτερο : Όλοι παραδέχτηκαν πως πρέπει η προσωποκράτηση για οφειλές προς το Δημόσιο να απαγορευτεί - υπάρχουν σχετικές αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων. Κι όμως, αντί να νομοθετήσουν να σταματήσει πια η ξεφτίλα αυτή που μπαίνει κάποιος φυλακή για χρέη στο ΙΚΑ,το ΤΕΒΕ και γενικότερα στο Δημόσιο, ψήφισαν απλά να αυξηθεί το σχετικό όριο από 30 σε 150 χιλιάδες ?.
Δηλαδή άλλα θέλουμε, άλλα τάζουμε, άλλα λέμε, και άλλα στο τέλος κάνουμε.

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.