Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που δεν έχουν παιδιά και ζουν με έναν σύντροφο, παχαίνουν περισσότερο με εκείνες που δεν έχουν μόνιμη σχέση ή δεν είναι παντρεμένες.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ειδικούς με επικεφαλής την καθηγήτρια βιοστατικής Ανέτ Ντόμπσον του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ σε 6.000 γυναίκες ηλικίας 18-23 ετών.

Μέσα σε μια περίοδο δέκα ετών, μια γυναίκα βάρους 63 κιλών κατά μέσο όρο προσέθεσε 9 κιλά στο βάρος της αν ήταν παντρεμένη με παιδί, 6,7 κιλά αν είχε σύντροφο αλλά όχι παιδί και μόλις 5 κιλά αν δεν είχε ούτε σύντροφο ούτε παιδί.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι το αυξημένο πάχος μιας γυναίκας με σύντροφο και χωρίς παιδί σχεδόν σίγουρα προέρχεται από μεταβολές στη συμπεριφορά της λόγω της σχέσης της ή του γάμου της.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις γυναικών που γέννησαν, υπήρξε μονιμότερη αύξηση του βάρους τους στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένας λόγος για την αύξηση του πάχους των γυναικών που έχουν σύντροφο, είναι ότι κάνουν πιο έντονη κοινωνική ζωή -π.χ. πηγαίνουν συχνότερα σε εστιατόρια.

Μια προηγούμενη μελέτη είχε διαπιστώσει ότι και οι άνδρες που έχουν παιδιά τείνουν να έχουν αυξημένο πάχος, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι για τα πρόσθετα κιλά παίζουν ρόλο πρωτίστως παράγοντες κοινωνικής συμπεριφοράς.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "American Journal of Preventive Medicine".

Jeanne D’Arc


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.