Εργαζόμενος σε εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη δυτική Γερμανία νοσηλεύεται έπειτα από διαρροή ραδιενέργειας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία Urenco, η οποία διαχειρίζεται τη μονάδα.
    Το ατύχημα συνέβη χθες στο Γκρονάου, στη Βόρεια Ρηνανία/Βεστφαλία και ο εργαζόμενος ετέθη υπό παρακολούθησιν για 24 ώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ασχολείται με τον εμπλουτισμό ουρανίου που προορίζεται για τους πυρηνικούς σταθμούς.
    Οι μετρήσεις ραδιενέργειας που έγιναν επί τόπου έδειξαν ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό" στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, διαβεβαιώνει η ανακοίνωση.
    Η διαρροή παρουσιάσθηκε στο τμήμα προετοιμασίας των δοχείων αποθήκευσης του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί από το 1985, σύμφωνα με την Urenco, η οποία διεξάγει έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτίων του ατυχήματος.

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.