Α. ΠΕΛΩΝΗ( ΤΑ ΝΕΑ)
Πολύ κοντά στην πραγματικότητα θεωρούν πως είναι το σενάριο «Βαριοπούλα» (προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν το 2003 με παράλληλη πρόκληση κρίσης στο Αιγαίο από στρατιωτικούς) τρεις Τούρκοι αναλυτές που μιλούν στα «ΝΕΑ». Θεωρούν μάλιστα πως η διάψευση των ισχυρισμών από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο δεν είναι καθόλου πειστική...
«Παρά τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Επιτελείου ότι το σενάριο δεν είχε καμία σχέση με την ανατροπή της κυβέρνησης, αυτό φαίνεται σοβαρό. Απλώς εντυπωσιάζομαι από το πόσο εξωφρενικό είναι! Αν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το πήραν στα σοβαρά, είμαι απογοητευμένος», λέει στα «ΝΕΑ» ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, αναλυτής του CΝΝ Τurk και επικεφαλής στο Κanal D. Επισημαίνει ότι η διάψευση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου «δεν ήταν και πολύ πειστική» και αυτό διότι «η εμπειρία του παρελθόντος μας δείχνει ότι πάντα γίνεται κάποιου είδους προετοιμασία πριν από πραξικοπήματα». Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας, «γι΄ αυτό δεν προέβη σε ανακοίνωση και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που θα γίνει». Κατά τον Μπιράντ, υπάρχει και η θετική πλευρά: «Το σενάριο δεν είναι έκπληξη. Η έκπληξη είναι ότι κατέληξε σε μια εφημερίδα. Πέντε χρόνια πριν, αυτό δεν θα γινόταν. Είναι καλό σημάδι ότι η “Ταράφ” είχε τα κότσια να το δημοσιεύσει και είναι δείγμα ότι η Τουρκία αλλάζει». 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.