Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA διέταξε την αυστηρή επιθεώρηση σε πάνω από 130 αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 737, τα πιο παλιά του στόλου των αερομεταφορών, για να εντοπιστούν πιθανές ρωγμές στην άτρακτο, σύμφωνα με οδηγία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
«Εκδόθηκε αυτή η οδηγία για να εντοπιστούν και να επισκευαστούν πιθανές ρωγμές στην άτρακτο αεροσκαφών που ενδέχεται να προκαλέσουν αιφνίδιες θραύσεις και ταχεία αποσυμπίεση του θαλάμου των επιβατών στο αεροσκάφος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της FAA.
Το μέτρο αυτό ελήφθη μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σε ένα Β737 των Southwest Airlines στις 13 του περασμένου Ιουλίου, μισή ώρα μετά την απογείωσή του. Η καμπίνα υπέστη ξαφνική αποσυμπίεση που προκλήθηκε από μια τρύπα στο ταβάνι στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Επιβάτες ανέφεραν ότι είδαν πως η τρύπα αυτή είχε άνοιγμα 30 εκατοστών. Το αεροσκάφος που μετέφερε 126 επιβάτες και είχε πενταμελές πλήρωμα και εκτελούσε την πτήση Νασβίλ (Τενεσί)-Βαλτιμόρη (Μέριλαντ) προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση.
kathimerini.gr
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.