Πληκτρολογώντας Henio Zytomirski στην αναζήτηση προσώπων στο Facebook, θα δεις ένα και μοναδικό προφιλ να ανοίγει στην οθόνη σου. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία δείχνει ένα εννιάχρονο αγόρι και σίγουρα κοιτώντας την ημερομηνία γέννησης ο καθένας θα παραξενευτεί. 1933.... Το ίντερνετ δεν υπήρχε ούτε σαν ιδεά τη συγκεκριμένη χρονιά...Τι συμβαίνει λοιπόν; 
      Ο εννιάχρονος Henio Zytomirski είναι ένα από τα θύματα του Ολοκαυτώματος που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί στην Πολωνία το 1942. Η ιστορία του έχει γίνει μέρος της διδακτέας ύλης στα σχολεία, το όνομά του είναι πασίγνωστο  στην Lublin της Πολωνίας, οπου μεγάλωσε ο μικρός Henio. Έτσι λοιπόν οι κάτοικοι της πόλης δημιούργησαν ένα προφίλ με το όνομα του στο facebook  για να τον τιμήσουν και να κρατήσουν τη μνήμη του ζωντανή και στο κυβερνοχώρο. Πάνω απο 3.000 άτομα έχουν δηλώσει "φίλοι" του.

D.K.

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.