Ρεπορτάζ: Κ. Παπαδής(ΤΟ ΒΗΜΑ)


Καμία σύνταξη δεν θα απονέμεται σε ηλικία μικρότερη των 60 ετών του ασφαλισμένου. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό διαμορφώνονται τα κυβερνητικά μέτρα για τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδοκαι τον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
Οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας σε όλες τις περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, δηλαδή προ του 65ου έτους της ηλικίας, η σταδιακή προσαρμογή των ορίων των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στο 65ο έτος της ηλικίας, η θέσπιση κινήτρων...(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)






 για την εθελουσία παράταση του ορίου ως τα 67 έτη, η εφαρμογή της βασικής σύνταξης αλλά και ενιαίων κανόνων ασφάλισης για όλους, και η σύντμηση της «περιόδου χάριτος» σε μόλις δύο έτη μετά την έλευση των οποίων θα ισχύσουν τα νέα μέτρα για τους υποψήφιους συνταξιούχους αποτελούν τον βασικό κορμό των κυβερνητικών αποφάσεων για το Ασφαλιστικό.
Αντιθέτως διισταμένες απόψεις και ενδοκυβερνητικές τριβές επικρατούν γύρω από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ένστολων υπαλλήλων (αστυνομικών και στρατιωτικών), καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτείνει την αυστηρή τήρηση της 35ετίας με την ταυτόχρονη εφαρμογή ορίου ηλικίας, ώστε να αποφευχθούν οι συνταξιοδοτήσεις σε ηλικίες των 50-55 ετών και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε χαμηλότερες αυτών.
Στην πρόταση αυτή αντιτίθενται οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας κ. 
Ευ. Βενιζέλος και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης οι οποίοι επιμένουν στη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος, εξαιτίας της ιδιομορφίας των συγκεκριμένων επαγγελμάτων. Σημειωτέον ότι σήμερα οι ένστολοι έχουν δικαίωμα σύνταξης στα 25 χρόνια υπηρεσίας στα οποία συμπεριλαμβάνονται και έτη φοίτησης στη σχολή. 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.