Η αποβολή της 14χρονης μαθήτριας από το Γυμνάσιο στης Χρυσοπηγής Χανίων, επειδή δημιούργησε ένα group στο Facebook όπου έκραζε την Διευθύντρια του σχολείου της, είναι λίγο πολύ γνωστή. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι η αντίδραση της ΕΛΜΕ Χανίων, της επιτροπής όπου υπάγεται η διεύθυνση του εν λόγω σχολείου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Βασίλης Παπαστάμος, αντί να μιλήσει με την διεύθυντρια και να την συνεφέρει, να την επιπλήξει ή ακόμα και να την στείλει στον Έβρο επειδή δεν καταλαβαίνει τι εστί facebook και διαδίκτυο, αρκέστηκε να πει πως οι καθηγητές χρειάζονται επιμόρφωση σε θέματα υπολογιστών για την ενσώματωση των εκπαιδευτικών στη ψηφιακή κοινωνία που ζούμε! Λίγο έλειψε να ζητήσει και λεφτά - ως επίδομα επομόρφωσης, και λιγότερα χρόνια εργασίας για συνταξιοδότηση στη δύσκολη δουλειά - λειτούργημα μάλλον - που προσφέρουν..
Δυστυχώς δεν είναι η πρώη φορά που το Facebook αποτελεί αιτία για να ΄΄κάψει΄΄ αρκετούς χρήστες του. Πρόσφατα γυναίκα αστυνόμος που υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή είχε ανεβάσει στο προφίλ της ανάρμοστες φωτογραφίες (χωρίς να φαίνεται καν η ίδια). Όσο για την τραγελαφική ιστορία του Ανδρέα Κουτούπη, Γενικός Γραμματέας ΔΕΚΟ για μία ημέρα, ακόμη γελάνε στο Υπουργείο Οικονομικών με το προφίλ του που έκραζε το ΠΑΣΟΚ..
Μήπως θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένας διαδικτυακός εισαγγελέας, που θα ελέγχει την πορεία του χρήστη σε facebook, msn, skype, και είτε θα δίνει άλλοθι είτε θα στοιχειοθετεί κατηγορίες στους χρήστες; Άλλωστε στην εποχή του egov ζούμε..


ΠΛΑΤΩΝ

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.