Ρεπορτάζ:Δ. ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ



Με μια δυναμική κίνηση, η οποία αιφνιδίασε α κόμη και τους υπουργούς του, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε χθες τα επώδυνα μέτρα που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και οι αγορές. Σε αυτά περιλαμβάνεται η επιβολή φόρου στα καύσιμα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνεται από 10 ως 20 λεπτά το λίτρο και το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει να αυξήσει τα έσοδά του κατά 1 δισ. ευρώ, και η αύξηση ορισμένων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης- πιθανότατα για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο- στα 67 έτη. Ο ακριβής προσδιορισμός των μέτρων θα γίνει για το Ασφαλιστικό την ερχόμενη Τρίτη στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ενώ ο φόρος στα καύσιμα αναμένεται να ανακοινωθεί μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο επίσης εντός της προσεχούς εβδομάδας. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός θύμισαν σε όλους το σχόλιο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Δημήτρη Χαλικιά, όταν το 1985 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Κ. Σημίτης παρουσίασε το πρώτο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. «Τα μέτρα δαγκώνουν!» είχε πει τότε, σηματοδοτώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να εξυγιάνει την οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός αιτιολόγησε την απόφαση να προχωρήσει στη λήψη σκληρών μέτρων λέγοντας ότι είναι ανάγκη να οχυρωθεί η χώρα απέναντι στο κερδοσκοπικό παιχνίδι με το ευρώ. 
«Είναι εθνικό μας χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη τις προσπάθειες που γίνονται να σπρώξουν τη χώρα στον γκρεμό» επισήμανε. «Δυστυχώς, εξαιτίας των καταστροφικώνεπιλογών του παρελθόντος, η χώρα μας αντιμετωπίζεται ως αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης. Αποτέλεσμα, οι όροι δανεισμού του μεγάλου δημόσιου χρέους μας να γίνονται κάθε μέρα και επαχθέστεροι. Απειλούν να πνίξουν την οικονομία, να ακυρώσουν στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια δίκαιων αλλαγών και απαραίτητων προσαρμογών.Απειλούν να τινάξουν στον αέρα όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε. 
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.