Ένας 29χρονος άνδρας που βρισκόταν επί πέντε χρόνια σε κατάσταση "φυτού", μη επικοινωνώντας με το περιβάλλον του, μπόρεσε να "μιλήσει" για πρώτη φορά με τους γιατρούς του χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις του. Το επίτευγμα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ιατρικής και ανοίγει νέους δρόμους στη φροντίδα των ασθενών που βρίσκονται σε πολύχρονη κατάσταση ασυνειδησίας.
Βρετανοί και βέλγοι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια συσκευή απεικόνισης του εγκεφάλου σε πραγματικό χρόνο και έδειξαν ότι ο βέλγος ασθενής, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρό τραύμα στο κρανίο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2003, μπορούσε να σκέφτεται απαντήσεις του τύπου "ναι" και "όχι" σε ερωτήσεις που του έκαναν οι γιατροί (όπως π.χ. "είναι Τόμας το όνομα του πατέρα σου;"), αλλάζοντας με τη θέλησή του την εγκεφαλική δραστηριότητά του. (skai.gr)

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.