Ρεπορτάζ:Α. Κωβαίος
Να εκτονώσει την ένταση και την νευρικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από μερίδα των υπουργών του, θα επιχειρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ο κ. Γ. Παπανδρέου. Οπως εμμέσως αναγνωρίζουν οι στενοί του συνεργάτες, το περιεχόμενο του φορολογικού νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με την εισοδηματική πολιτική και τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, θα καθορίσουν και την ένταση των όποιων αντιδράσεων εκ μέρους μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που τηρούν στάση αναμονής και δεν κρύβουν την αγωνία τους, διαπιστώνοντας πως ο Πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να τους αιφνιδιάσει και πάλι, όπως έκανε στις αρχές της εβδομάδας με την ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών μέτρων.
Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πείσει το συντομότερο δυνατόν ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα επαληθεύουν στο απόλυτο τις δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου, αλλά και τις φράσεις του κ. 
Θ. Πάγκαλου , ότι «έρχεται Αρμαγεδδών για εκείνους που δεν πλήρωναντόσα χρόνια».

(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

Δ ιαισθανόμενος ότι μεγάλη μερίδα πολιτών και κορυφαίοι υπουργοί τελούν εν αναμονή των κρίσιμων νομοσχεδίων, προκειμένου να καθορίσουν και τη στάση τους, ο κ. Παπανδρέου έσπευσε χθες από το Νέο Δελχί να τους καθησυχάσει. Μιλώντας με δημοσιογράφους προανήγγειλε νέα μέτρα μέσα στο 2010 
«για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και που πρέπει να πληρώσουν» .

Επέμεινε πάντως οι αλλαγές που προτείνει θα συμβάλουν ώστε τα βάρη να κατανεμηθούν με ένα δίκαιο τρόπο και να προστατευθούν όσο γίνεται περισσότερο οι αδύναμοι και η μεσαία τάξη. Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης: 
«Είναι και μια ευκαιρία να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις με τον όσο γίνεται ευρύτερο συναινετικό τρόπο, για να φύγουμε από αυτή την κατάσταση, μιας και διά παντός. Είναι μια ιστορική ευκαιρία καιπρέπει να την αξιοποιήσουμε». Την επαλήθευση των λεγομένων του Πρωθυπουργού αναμένουν να διαπιστώσουν κάποιοι από τους υπουργούς του, ξεκινώντας από την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία για τις επόμενες ημέρες και εν αναμονή των νομοσχεδίων διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να μιλάει, όμως επιμένει στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και στο ότι δεν μπορεί να ζητηθούν θυσίες μόνον από δημοσίους υπαλλήλους και μισθωτούς.

Η ερχόμενη Τρίτη ορίζεται ως ιδιαίτερης σημασίας ημέρα για τον υπουργό Εργασίας, κ.
Α. Λοβέρδο, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, γνωρίζοντας ότι οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού τον έχουν αφήσει ακάλυπτο, ανατρέποντας τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις του.
«Δεν είμαι υπέρ σκληρότερων μέτρων και επίσης δεν είμαι της λογικής ότι πρέπει να τσακίσουμε τη μεσαία τάξη της χώρας, γιατί οι φτωχοί άνθρωποι το υφίστανται αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχει όμως μια μεσαία τάξη η οποία πραγματικά πλήττεται αυτή τη στιγμή», είπε εν τω μεταξύ χθες ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε (μιλώντας στον Real FΜ), ότι μελετάται ρύθμιση για το ασφαλιστικό των ενστόλων του πεδίου ευθύνης του.

Η υπουργός Παιδείας κυρία 
Αννα Διαμαντοπούλου παρενέβη χθες λέγοντας ότι «το ιδανικό θα ήταν να ανακοινώναμε μέτρα τον Νοέμβριο, η πολιτική δεν είναι όμως Μονόπολη». Επισήμανε όμως και ότι: «πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στο εσωτερικό. Η ιστορία των κοινωνικών εκρήξεων και των συγκρούσεων θεωρώ ότι θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα αδιέξοδα»
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.