Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα Ελληνικά δεδομένα προχώρησε ο δήμαρχος Καλύμνου Γιώργος Ρούσσος. Με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό και στο  υπουργείο Περιβάλλοντος στις 3/11/09  ζήτησε από την κ. Μπιρμπίλη, να επιτραπεί η δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καλόλυμνο, που θα εξυπηρετεί όλο το Νομό Δωδεκανήσου! Η πολυεθνική εταιρία Europlasma είναι διατεθειμένη να ενοικιάσει το νησί για 99 χρόνια. «Η τεχνολογία της EUROPLASMA δεν καίει τα σκουπίδια, ώστε να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της ατμόσφαιρας, ούτε μολύνει τη θάλασσα και τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά μετατρέπει τα σκουπίδια σε ενέργειᨻ διαβεβαιώνει η εταιρεία.
Πολλοί φοβούνται όμως .... (KΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)



πως το νησί της Καλολύμνου, θα μετατραπεί σε υπαίθρια χωματερή του Αιγαίου...Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως ο δήμος Καλυμνίων στοιχίζει στο Ελληνικό δημόσιο 30.000 ευρώ τη μέρα καθώς είναι μια από τις περιοχές της χώρας που δεν έχουν κατασκευάσει ΧΥΤΑ(Άλλο ένα σκάνδαλο σε εξέλιξη καθώς καταγγέλλεται πως ξοδεύτηκαν 958 χιλιάδες ευρώ για έργα που δεν έγιναν ποτέ) και έχει ακόμα χωματερή...Το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις και πολλά ερωτηματικά...Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμη, αν και μια τέτοια απόφαση είναι δύσκολο να ληφθεί...Θα επανέλθουμε..... Καλύμνιος...

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.