Ακόμα και αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις των ισχυρών,   το Σύμφωνο καταδικάζει τον πλανήτη σε καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.    Αν και το Σύμφωνο της Κοπεγχάγης, θέτει ως στόχο τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας σε +2oC, οι χώρες που το υπέγραψαν με τις ανεπαρκείς τους υποσχέσεις καταδικάζουν τον πλανήτη σε καταστροφικές κλιματικές αλλαγές. Η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου παρήλθε αλλά οι ισχυροί του πλανήτη δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση να συμβάλουν αποφασιστικά στην καταπολέμηση του προβλήματος.
    Η 31η Ιανουαρίου ήταν ίσως το πιο άμεσο σημείο δράσης στο μη δεσμευτικό Σύμφωνο. Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη επιβεβαίωσαν την απροθυμία τους να αναλάβουν πραγματική δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα επίπεδα που υπαγορεύει η επιστήμη. Οι υποσχέσεις των κρατών αυτών, ακόμα και αν γίνουν πραγματικότητα, θα οδηγήσουν σε αύξηση της θερμοκρασίας σε περισσότερο από 3oC, οδηγώντας τον πλανήτη σε ένα καταστροφικό μέλλον.

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.