Του Τασου Tελλογλου (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Ο γεννημένος το 1946 Γ.Τ., κάτοικος Βούλας κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό 22157 της CanadiaImperial Bank of Commerce η κίνηση του οποίου ωστόσο συνδέεται με δύο στενούς συγγενείς του τέως υπουργού Μεταφορών Αναστασίου Μαντέλη, τους Α.Ρ.Μ. και Χ.Μ.
Τα ντοκουμέντα ανοίγματος του λογαριασμού δείχνουν ότι αυτός άνοιξε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1998 από τον Γεώργιο Τσ., κάτοικο Βούλας, αντιπρόσωπο εταιρειών που την ίδια μέρα δίνει εξουσιοδότηση (power of attorney) στην Α.Ρ.Μ., συγγενή πρώτου βαθμού του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Α. Μαντέλη να κάνει πράξεις επί του λογαριασμού. Προηγουμένως, στο περίφημο έγγραφο «διανομής των «μιζών» της σύμβασης 8002 που είχε συντάξει ο κ. Χρίστος Καραβέλλας τον Ιανουάριο του 1998 κατατίθενται 6,5 εκατομμύρια μάρκα, στον λογαριασμό Α. Μάρκου 480028-60T στην Τράπεζα Schweizerische Bankgesellschaft της Ζυρίχης. Συνολικά ο κ. Καραβέλλας είχε «διανείμει», με την έγκριση των στελεχών της μητρικής εταιρείας Νιντλ και Γιάσπερ, 86 εκατομμύρια ευρώ ή το 8,5% του ύψους της σύμβασης....(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)




 σε προμήθειες σε διαφόρους λογαριασμούς και δικαιούχους. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 50 εκατομμύρια μάρκα θα έπρεπε να διανεμηθούν ώς το το τέλος του 1998, 25 εκατομμύρια ώς το τέλος του 1999 και 11 εκατομμύρια να μείνουν στο ταμείο για ώρα ανάγκης.
Ετσι στις 2 Νοεμβρίου του 1998 ο λογαριασμός «Α. Μάρκου» χρεώνεται με 200.000 μάρκα, ύστερα από εντολή του διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλία Γεωργίου που είναι κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα στην υπόθεση Siemens για την οποία μάλιστα προφυλακίστηκε.
Ο κ. Η. Γεωργίου είχε δηλώσει άγνοια για το σχετικό έμβασμα όταν είχε ερωτηθεί τόσο από τον κ. Π. Αθανασίου όσο και από τον κ Ν. Ζαγοριανό, δικαστικούς λειτουργούς που ερεύνησαν την υπόθεση.
Το ποσό που στέλνει ο κ. Γεωργίου στον λογαριασμό A. Rocos πιστώνεται στην CanadiaImperial Bank of Commerce και στον λογαριασμό 22157 μερικές μέρες αργότερα.
Διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» της Siemens που είχαν παραλάβει το ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο υποδεικνυόταν ο περίφημος λογαριασμός είχαν επισημάνει στον γράφοντα ότι στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν καταβληθεί 10 εκατ. μάρκα, πράγμα που δεν επαληθεύεται από την κίνηση του λογαριασμού που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει τις 240.000 (20.4.2001) ευρώ. Αλλά από τις πληρωμές του λογαριασμού από τον οποίο παίρνει χρήματα ο δικαιούχος Γεώργιος Τα. προκύπτει ότι ένας άλλος συγγενής του κ. Αναστάσιου Μαντέλη, ο Χ.Μ. λαμβάνει 11.135 ευρώ στις 15 Οκτωβρίου του 2001 και 15.628 ευρώ στις 30 Απριλίου του 2002. Στο ίδιο διάστημα καταγράφονται δύο πληρωμές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια συνολικού ύψους 35.000 ευρώ.
Με βάση την κατάσταση αυτή η εφέτης-ανακρίτρια θα πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 86 παράγραφος 2 του Συντάγματος να στείλει το εύρημά της στη Βουλή που με τη σειρά της θα αποφασίσει για το αν έχει ή όχι υπάρξει παραγραφή των σχετικών πράξεων.
Ο ίδιος ο κ. Α. Μαντέλης είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι είχε δωροδοκηθεί για την υπογραφή της συμφωνίας 7002, λέγοντας ότι τις διαπραγματεύσεις τις είχε κάνει κατ' αποκλειστικότητα η διοίκηση του ΟΤΕ και αυτός απλά επικύρωσε το αποτέλεσμα που είχε προκύψει από αυτή τη διαπραγμάτευση με μια τυπική υπογραφή.


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.