Το μεταπολιτευτικό πολιτικό, κομματικό σκηνικό είτε το θέλουν κάποιοι ,είτε όχι, τελειώνει.
Κάθε μέρα διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας,χιλιάδες,συμβασιούχοι,παιδιά των stage,δασοπυροσβέστες και πολλοί άλλοι που η ζωή τους είναι εξαρτημένη από το κράτος,από το άρρωστο κράτος.
Αλήθεια ,ποιος από όλους αυτούς που συγκεντρώνονται κάθε μέρα μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών και ζητά μια θεσούλα στο δημόσιο, ονειρεύτηκε να παίρνει 1000 ευρώ το μήνα ,να κολλάει χαρτόσημα και βάζει σφραγίδες;
Γιατί σε αυτή τη χώρα όλοι θέλουν μια θεσούλα στο δημόσιο.
«Εκεί να πας παιδί μου που είναι σίγουρα»,λένε οι γονείς στα παιδιά τους.
Αυτό ήταν και θα είναι το λάθος,η οικογένεια του νοικοκύρη του έλληνα που θέλει να δει το παιδί του εξασφαλισμένο ,σε μια «θεσούλα» στο δημόσιο.Και το παιδί άβουλο μπαίνει στο φαύλο κύκλο να διεκδικεί μόνο μια θεσούλα στο δημόσιο και να εξαντλεί τις δυνάμεις του για να την αποκτήσει,διεκδικήσει,κατακτήσει
Πάνω σε αυτή τη «θεσούλα» όλες οι κυβερνήσεις, από το 1974 και μετά, έκαναν παιγνίδι,πούλησαν όνειρα και αγόρασαν ψυχές.Ψυχές νέων ανθρώπων που επένδυσαν ,λανθασμένα ,τις ελπίδες τους για το αύριο,το δικό τους, στα κόμματα που τις ρούφηξαν χωρίς σκέψη.Και τώρα μπροστά στα δύσκολα τους λένε τέλος,δεν πάει άλλο μπούκωσε, στόμωσε, το σύστημα δεν αντέχει άλλο, the game is over.
Όλοι αυτοί λοιπόν με κάτι θα πρέπει να ασχοληθούν,να βγάλουν τα προς το ζην.Κάποιοι δε θα κάνουν τίποτα στη ζωή τους,γαιτί το μόνο που έμαθαν είναι να κυνηγούν τη «θεσούλα»,κάποιοι άλλοι όμως θα κάνουν πολλά.Είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους,τις εμπειρίες τους και να παράξουν προσωπικό πλούτο.Είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ξαφνικά ,γιατί ξαφνικά γίνονται αυτά τα πράγματα,πως το υπάρχον σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων και δεν έχει την ικανότητα να τους διοικεί,τότε θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Εδώ είναι που αρκετοί ελπίζουν πως η επανάσταση είναι προ των πυλών.Επανάσταση δημιουργική από τα κάτω προς τα πάνω.
Το σύστημα που βούλιαξε τη χώρα και την έφερε στο χείλος της χρεωκοπίας,που έφαγε τον πλούτο της και τον μετέτρεψε σε καταθέσεις στην Ελβετία, εντυπωσιακά κότερα, γρήγορα αυτοκίνητα,σπα,χλιδάτες εκδρομές  και τεράστια κιτς ακίνητα, τραντάζεται και μάλιστα δυνατά.
Θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των καιρών;
Θα δώσει λύσεις;
Ή θα καταρρεύσει σα χάρτινος πύργος;
ΟΡΕΣΤΗΣ


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από A.B

1 σχόλια:

Πλάτων είπε...

Ενώ εσύ Ορέστη, δεν ονειρεύεσαι μία θέση στο Δημόσιο, ε? Ούτε για το γιό σου ή τη κόρη σου?
Όσο ο ιδιωτικός τομέας είναι χειρότερος από τον Δημόσιο, τόσο οι εργαζόμενοι, είτε νέοι είτε ηλικιωμένοι, θα προτιμούν το Δημόσιο Τομέα. Και πίστεψε με, δεν θέλουν μία ''θεσούλα'' όπως την αποκαλείς στο Δημόσιο για να μην κάνουν τίποτα και να πληρώνονται, αλλά θέλουν να νιώθουν ασφαλείς ότι θα δουλέψουν επαγγελματικά, μερόνυχτα, υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, χωρίς να φοβούνται ότι ο ιδιώτης εργοδότης θα θελήσει το 2010 να αυξήσει λίγο τα κέρδη του και να πάρει μία Cayenne στη γκόμενα, άρα ας απολύσει 10 άτομα από κάθε τμήμα..
Μόνο όταν ο ιδιωτικός τομέας γίνει αξιόπιστος, και προτιμητέος από τον Δημόσιο, θα πάει μπροστά αυτή η χώρα.

25 Νοεμβρίου 2009 στις 9:36 μ.μ.  
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.