Ρεπορτάζ:Λ. Σταυρόπουλος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Τη διερεύνηση ποινικών, πολιτικών και διοικητικών ευθυνών όσων εμπλέκονται στην παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας από την κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να ζητήσει η κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , προαναγγέλλοντας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, από την οποία δεν έλειψαν οι έντονες αντιπαραθέσεις. Η συζήτηση αφορούσε το πόρισμα που συνέταξε κατ΄ εντολή του η ειδική Επιτροπή για την Αξιοπιστία των Δημοσιονομικών Στοιχείων και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών θα εισηγηθεί σχετικώς στην κυβέρνηση και θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις «με γνώμονα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και του έλληνα πολίτη».
Ενδεικτική της κατάστασης που διαπίστωσε η ειδική ....(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)



επιτροπή είναι η περίπτωση που ανέφερε το μέλος της κ. Β. Μανεσιώτης για διευθύντρια του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, η οποία αν και δεν γνώριζε την αγγλική γλώσσα φέρεται να έστελνε στη Εurostat αναφορές για τα χρέη των νοσοκομείων υπολογίζοντάς τα σε 2,2 δισ. ευρώ, ενώ ήταν 5,5 δισ. ευρώ!
Θέμα περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, μετά και την ολοκλήρωση του πορίσματος της επιτροπής που συγκρότησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τις διαπιστώσεις της ότι υπήρξε παραποίηση στοιχείων, είχαν θέσει προηγουμένως τόσο ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. 
Δ. Κουσελάς όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης, ο οποίος πρότεινε:«Πριν φτάσουμε στην εξεταστική επιτροπή,να μελετήσει την υπόθεση ο αρμόδιος εισαγγελέας και αν φτάσει σε πολιτικά πρόσωπα τότε να έρθει το θέμα στη Βουλή, διότι υπάρχει... πληθωρισμός εξεταστικών και ενδέχεται να χαθεί η ουσία». Την αναζήτηση ευθυνών ζήτησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης. Ο υπουργός Οικονομικών αναφερθείς στο πόρισμα δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση εκ μέρους του στο έργο της επιτροπής και ότι «σαφέστατα επιρρίπτει τις ευθύνες μιας συγκεκριμένης περιόδου σε μια συγκεκριμένη κυβέρνηση» .

O υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως ΝΔ κ. 
Ι. Παπαθανασίου δήλωσε ότι επί των ημερών του «δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση» στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αφήνοντας ακάλυπτο τον προκάτοχό του κ. Γ. Αλογοσκούφη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνειδητά φούσκωσε το έλλειμμα για να εκθέσει τη ΝΔ».

Η ένταση κορυφώθηκε στη συνεδρίαση, με κίνδυνο να διακοπεί η συζήτηση, καθώς οι παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. 
Εμμ. Κεφαλογιάννηπροκάλεσαν την μήνιν της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών κυρίας Βάσως Παπανδρέου, η οποία του είπε χαρακτηριστικά: «Μη μας το παίζετε εδώ μέσα τσαμπουκάς, γιατί αν είστε εσείς τσαμπουκάς, είμαι κι εγώ»«Σοβαρευτείτε, δεν κατάλαβα καλά...» της είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος τον ρώτησε: «Απειλήσατε την πρόεδρο της Επιτροπής;».«Εσείς τι είστε, συνήγορος της προέδρου; Αφήστε τις εξυπνάδες...» του απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.