Ρεπορτάζ: Ειρήνη Καρανασοπούλου



Η Γερμανίδα  Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχουν ήδη αποφασίσει ευρωπαϊκή λύση για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας
Κατέληξαν πως πρέπει να υπάρξει μια «ευρωπαϊκή λύση διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας- εξασφάλισης δηλαδή των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.
Οι δύο ηγέτες απέκλεισαν έτσι τη «λύση» της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μολονότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί (και ευρωπαϊκοί) παράγοντες όδευαν προς αυτήν την επιλογή. Κατόπιν αυτού, οι άνθρωποι της Καγκελαρίας και των Ηλυσίων θα επεξεργασθούν λεπτομερώς τη σχετική φόρμουλα, με γενική κατεύθυνση να κινείται εντός των πλαισίων της Ένωσης και να μην έχει χαρακτήρα μιας αυστηρά διμερούς συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι τα χρήματα θα διατεθούν από το Παρίσι, το Βερολίνο και ενδεχομένως κάποιους άλλους εταίρους. 
(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)


Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Κομισιόν υπέβαλε ερώτημα στη νομική υπηρεσία της για το ποιες λύσεις μπορούν να υπάρξουν, στο πλαίσιο της Συνθήκης, για τη διάσωση «μιας χώρας που αντιμετωπίζει κρίση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», δεδομένης της πρόβλεψης ότι αποκλείεται το bail-out (εξαγορά του χρέους).
Κοινοτικές πηγές, που είναι σε επαφή με τις μεγάλες πρωτεύουσες και την ισπανική προεδρία, θεωρούν ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου, όταν θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η τακτική σύνοδος κορυφής με επίκεντρο και πάλι την οικονομία. Εκεί, οι 27 αναμένεται να δώσουν την πολιτική τους υποστήριξη στη γαλλογερμανική φόρμουλα που μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και από την επομένη οι αγορές δεν θα μπορούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των ελληνικών ομολόγων, ενώ η Αθήνα θα ξέρει ότι έχει εξασφαλισμένο τον δανεισμό του Απριλίου και του Μαΐου χωρίς τοκογλυφικά επιτόκια.

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.