ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΙΝΘΟΥΡΑΚΗΣ ( ΤΟ ΒΗΜΑ)
Ισχυρή πολιτική στήριξη εκτιμάται ότι θα δώσουν σήμερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για δημοσιονομική εξυγίανση, παραπέμποντας ταυτόχρονα τις λεπτομέρειες της στήριξης αυτής στους υπουργούς Οικονομίας της ζώνης του ευρώ που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ωστόσο η οικονομική στήριξη δεν αποκλείεται να προαναγγελθεί ως έναν βαθμό σήμερα από ορισμένες χώρες-μέλη της ευρωζώνης οι οποίες, όπως δήλωναν αργά χθες το βράδυ καλά πληροφορημένες πηγές, εμφανίζονται έτοιμες να δηλώσουν ότι αν απαιτηθεί θα συνδράμουν την Ελλάδα διμερώς, αφού ανάλογη κοινοτική βοήθεια στο επίπεδο της ευρωζώνης δεν προβλέπεται, με βάση την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία.
Η χθεσινή ημέρα πάντως ήταν ημέρα απόλυτης σύγχυσης. Οι φήμες ότι «κάτι σοβαρό» θα αναγγελθεί τις επόμενες ώρες άρχισαν να κυκλοφορούν από τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Δημοσιονομικής Πολιτικής της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας συζητούνται με απόλυτη μυστικότητα τα «ευαίσθητα θέματα» που απασχολούν τους υπουργούς Οικονομίας της ΕΕ.
Οι φήμες εντάθηκαν το μεσημέρι, όταν ...(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)



έγινε γνωστό ότι ύστερα από απόφαση του προέδρου του Εurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκλήθησαν σε τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομίας της ζώνης του ευρώ, και κορυφώθηκαν τις πρώτες βραδινές ώρες, όταν έγινε γνωστό ότι σε τηλεδιάσκεψη βρίσκονταν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πρόεδρος της οποίας κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ είχε εν τω μεταξύ επιστρέψει εσπευσμένως στη Φραγκφούρτη από την Αυστραλία όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη. 
Α πό τις συσκέψεις αυτές ελάχιστα πράγματα έγιναν επισήμως γνωστά, αφού όλοι οι κοινοτικοί ιθύνοντες στις Βρυξέλλες, στη Φραγκφούρτη αλλά και στις εθνικές πρωτεύουσες τήρησαν απολύτως τη σιγήν ιχθύος στην οποία εξαρχής είχαν συμφωνήσει, προκειμένου να αποφύγουν, όπως ελέχθη, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος του ευρώ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να ενταθούν οι φήμες και να ενισχυθεί η νευρικότητα στις αγορές, οι οποίες πλέον δρούσαν ανάλογα με τις κατά καιρούς δηλώσεις είτε ανωνύμων είτε μη εξουσιοδοτημένων κύκλων. Ολα αυτά ως αργά χθες το βράδυ, οπότε άρχισε να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει συμφωνία τουλάχιστον σε σχέση με την πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα και ότι το ζήτημα της οικονομικής στήριξης θα αποτελέσει αντικείμενο του Συμβουλίου των Υπουργών. Ωστόσο η δυστοκία της ΕΕ ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης οικονομικής αρωγής προς την Ελλάδα και τις άλλες «χειμαζόμενες» οικονομίες του ευρώ σε γενικές γραμμές ενέτεινε χθες τη νευρικότητα των αγορών, κάτι που πιθανώς να συνεχιστεί και σήμερα. 
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.