Ρεπορτάζ: Δ. Νασόπουλος (ΤΑ ΝΕΑ)


ΩΣ ΜΙΑ «ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ» αντιμετωπίζει η Ν.Δ. τις τροποποιήσεις που επέρχονται στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, αλλά επιμένει στη σκληρή γραμμή προσδοκώντας μεγαλύτερες υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του, θεωρεί μείζον ζήτημα την πολιτογράφηση των μεταναστών και έχει διαμηνύσει προσωπικά στον Πρωθυπουργό ότι χωρίς ριζικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, η Ν.Δ. όχι μόνο δεν θα κινηθεί συναινετικά, αλλά θα προχωρήσει και σε δυναμικές αντιδράσεις. Κατά τις ίδιες πηγές, το ζήτημα ετέθη ανοικτά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου την περασμένη Τρίτη, για τη δημοσιονομική κρίση, αναγκάζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να κάνει βελτιωτικές κινήσεις.
Για τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε χθες στο γραφείο του στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αλλά η Ρηγίλλης εξακολουθεί να απορρίπτει το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Είναι προφανές, πάντως, ότι στη Ν.Δ. εκτιμούν πως η κυβέρνηση έχει αρχίσει να κάμπτεται και ότι δεν είναι έτοιμη να ανοίξει μέτωπα, ενώ επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για τα μέτρα λιτότητας. 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.