(Από την Ελευθεροτυπία)

Το υπόγειο δίκτυο που συνέδεε τα ταμεία των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων με τη Siemens περιέγραψε η δημοσιογράφος, Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία γνώριζε για το νόμο του Γ. Αλογοσκούφη, περί "επαναπατρισμού" κεφαλαίων πριν κατατεθεί και έσπευσε να καταθέσει 20,9 εκατ. ευρώ στη Societe Generale, στην Κηφισιά, μόλις ψηφίστηκε. Επικαλέστηκε ως απόδειξη των λεγόμενών της, καταθέσεις στελεχών της μητρικής εταιρείας, ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ανέφερε ότι σύμφωνα με την απολογία του Μιχ. Χριστοφοράκου, είχαν ανοιχθεί δύο λογαριασμοί ύψους 600.000 και 400.000 ευρώ αντίστοιχα σε τράπεζα της Ελβετίας. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στη γερμανική Δικαιοσύνη, μέλη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν κατονόμασε, του διαμήνυσαν να παραμέινουν εκεί τα ποσά. Η Αριστέα Μπουγάτσου εκτίμησε ότι ένας εξ' αυτών ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος.
(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)


Σύμφωνα με την απολογία του Μιχ. Χριστοφοράκου, ρόλο ενδιάμεσου στις συναλλαγές με τα κόμματα έπαιζαν διαφημιστές και σύμβουλοι επικοινωνίας. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, είχε καταθέσει ότι είχε συστηθεί στην εταιρεία οι καταβολές χρηματικών ποσών γίνονταν σε εκείνον που φέρει το βάρος της τελικής απόφασης και είχε προσθέσει ότι τα κόμματα διέθεταν τον απαραίτητο μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος δήλωσε ότι η Siemens διέθετε χρήματα και σε εκπροσώπους του Τύπου, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η "Αλληλλεγγύη" και η "Action Aid" της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής, μέσω χορηγιών.
Όπως τόνισε, η σχέση του γερμανικού ομίλου με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ήταν διαχρονική, αναφέροντας ότι ο νόμος περί προγραμματικών συμβάσεων για τις προμήθειες που ψηφίστηκε το 1996 από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, είχε ως αποτέλεσμα να βάλει η Siemens στα ταμεία της 885 εκατ. ευρώ έως το 2004, αλλά και η Intrakom 1,2 δισ. ευρώ. Για τον ΟΣΕ, τόνισε ότι "έκλεισε" δουλειές ύψους 700 εκατ. ευρώ και περιελάμβαναν ακόμη και την προμήθεια βαγόνιών που δεν ήταν συμβατά με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Όπως κατέθεσε, για τη σχέση ΟΣΕ - Siemens, είχε ενημερωθεί ο Κ. Καραμανλής, από υπηρεσιακούς παράγοντες που, όμως, "έφαγε το μαύρο χώμα".
Η Αριστέα Μπουγάτσου επανέλαβε ενώπιον της επιτροπής όσα έγραψε στην "Ε", περί πιέσεων στον Μιχ. Χριστοφοράκο για την οικονομική ενίσχυση πολιτικών, ακόμη και το 2007, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.