Ρεπορτάζ: Β. ΧΙΩΤΗΣ
Τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και «επώνυμων» φοροφυγάδων στο αμέσως προσεχές διάστημα επιδιώκει η κυβέρνηση. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, με αιχμή την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), σε συνεργασία με την Αστυνομία και τους αρμόδιους εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν θέσει ήδη σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει ως βασικό του στόχο να στείλει στην ελληνική κοινωνία ένα ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα: Τα ψέματα και το κρυφτούλι με τις εφορίες τελείωσαν. Στο εξής όποιος συλλαμβάνεται ....
(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)


να φοροδιαφεύγει θα αντιμετωπίζεται ως κοινός εγκληματίας και θα τιμωρείται αμέσως και χωρίς καμία επιείκεια. «Αν μπορέσουμε και συλλάβουμε γρήγορα δύο-τρεις από αυτούςπου πλούτισαν κλέβοντας το κράτος και είχαν μάθει να ξεγλιστράνε πάντα, επειδή ήταν επώνυμοι και είχαν πολιτικές διασυνδέσεις, τότε θα το σκεφτεί καλά οποιοσδήποτε να αποκρύψει ξανά εισοδήματα» υποστηρίζει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο «Βήμα», αποκαλύπτοντας και τον επικοινωνιακό στόχο αυτής της επιχείρησης. Βεβαίως όλα αυτά έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ως υπουργός Οικονομικών δήλωνε κάποτε ότι «οι φοροφυγάδες θα χάσουν τον ύπνο τους». Τελικώς όμως τον ύπνο του έχασε μόνον ο ίδιος, όταν τα φορολογικά έσοδα άρχισαν να καταρρέουν. Η νέα κυβέρνηση βεβαιώνει ότι τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οχι μόνο επειδή το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει, αλλά και επειδή η ανάγκη αύξησης των δημοσίων εσόδων είναι πιο πιεστική από ποτέ. 
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.