Εμπρηστικό μηχανισμό εντόπισαν τον προηγούμενο Νοέμβριο υπάλληλοι του μετρό και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε στοά του μετρό της Αθήνας, ανάμεσα στους σταθμούς Αμπελοκήπων και Πανόρμου, απέφυγαν ωστόσο να δημοσιοποιήσουν την ανεύρεσή του.

Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, ο εμπρηστικός μηχανισμός ανακαλύφθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009, από την ομάδα ελέγχου γραμμών, στη χιλιομετρική θέση 9.875 της γραμμής 3, μέσα σε στοά και σε απόσταση 93 μέτρων από τον σταθμό Πανόρμου.
Αμέσως, από το Κέντρο Ελέγχου ....
(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)



της Αττικό Μετρό ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση οι τεχνικοί του μετρό που ανακάλυψαν τον εμπρηστικό μηχανισμό. Ακόμη, συντάχθηκε εσωτερικό σημείωμα για την «ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού».
Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα μπουκάλι βενζίνη, στο οποίο ήταν κολλημένο με μονωτική ταινία ένα κυλινδρικού τύπου βεγγαλικό, που είχε φιτίλι πράσινου χρώματος, μήκους περίπου 4 εκατοστών. Οπως ανέφεραν πρώην στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., «το βεγγαλικό ενεργοποιείται και προκαλεί ανάφλεξη στη βενζίνη».

Το εύρημα προκάλεσε ανησυχίες, αφού εντοπίστηκε παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου. Στελέχη του μετρό με τα οποία επικοινώνησε Το Βήμα επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, λέγοντας ότι «επρόκειτο για μια πεταμένη μολότοφ η οποία δεν υπήρχε περίπτωση να 'ενεργοποιηθεί'».
(in.gr)

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.