WhiteHouse

Στο μοντέλο του Λευκού Οίκου κινείται ξεκάθαρα το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της διακυβέρνησης της χώρας και του … ΠΑΣΟΚ απο τον Γιώργο Παπανδρέου. Το υπουργείο Επικρατείας του Χάρη Παμπούκη αποτελεί το βασικό εργαλείο του μοντέλου αυτού.

Το οργανόγραμμα του υπουργείου Επικρατείας παρουσιάζει μια μάλλον καθετοποιημένη μορφή με 12 εκλεκτούς συμβούλους (executives) στους οποίους αντιστοιχούν διαφορετικές χρεώσεις, ανάλογες με τα υπουργεία. Αυτοί συνιστούν και το cabinet της κυβέρνησης, όπως θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών, μιας και τρεις από τους 12 ασχολούνται με τις δραστηριότητες της κυρίας Κατσέλη και του κυρίου Παπακωνσταντίνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τα θέματα που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και τα θεματα Τύπου καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην agenda των προτεραιοτήτων. Μαθαίνουμε μάλιστα πως η αντίστοιχη θέση έχει στελεχωθεί από άνθρωπο, που υπήρξε για καιρό συνεργάτης του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα.

Όλοι είναι άνδρες, εκτός από μία που είναι γυναίκα.

Το συγκεκριμενο σχήμα, που καταλαμβάνει τον 7ο και 8ο όροφο του (πρώην) υπουργείου Εξωτερικών είναι προϊόν copy paste του Λευκού Οίκου και έχει έναν αρχιτέκτονα: Χάρης Παμπούκης.

Επικεφαλής των συντονιστών είναι ο, γνωστός κυρίως για την ενασχόλησή του με τα ενεργειακά θέματα, Κωνσταντίνος Φίλης (πρώην επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του Παντείου Πανεπιστημίου).

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αναλάβει τον έλεγχο της υλοποίησης των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης,καθώς και τον έλεγχο της εφαρμογής τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που διάφοροι υπουργοί και υφυπουργοί “αυθαιρετούν” από τη πολιτική “γραμμή”.

Ένα νέο και ξεχωριστό μοντέλο διακυβέρνησης λοιπόν. Βγαλμένο από τη τακτική και πολιτική στρατηγική του Ομπάμα. Ξεκάθαρα.

Παρόλα αυτά, ούτε οι υπουργοί έχουν μάθει να λειτουργούν έτσι, ούτε ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος κ. Φίλης μοιάζει με τον Εμμάνουελ Ραμ.

Θα έχουμε και συνέχεια..


www.antinews.gr


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.