Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συνήθως γίνεται για να αντιμετωπιστεί ένα έκτακτο γεγονός που χρήζει υπερκομματικής αντιμετώπισης. Στην προκειμένη η διαφθορά είναι ένα πάγιο φαινόμενο που πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι του DNA μας. Το λόγο  της σύσκεψης λοιπόν δεν τον αντιλαμβάνομαι αλλά ας είναι. Δεν χάθηκε ο κόσμος θα πάνε θα διαφωνήσουν και θα φύγουν... Το θέμα είναι ποιοι θα πάνε να συζητήσουν. Αυτοί που αλληλοκατηγορούνται για διαφθορά από τη Μεταπολίτευση μέχρι τώρα. Βατοπέδι, Ομόλογα, Οπλικά συστήματα, Siemens, Γερμανός για να μην πάμε πιο πίσω στην εποχή των ειδικών δικαστηρίων. Περσινά ξινά σταφύλια θα πει κάποιος. Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο Διαδίκτυο βρήκαμε δηλώσεις για την διαφθορά, πρόσφατες, για να δούμε την αμοιβαία εκτίμηση που τρέφει το ένα κόμμα για το άλλο.



Περικλής Κοροβέσης:«Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens(Ελευθεροτυπία 13/7/2009,Γ.Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα».




Γ. ΠαπανδρέουΕίστε το παράδειγμα της ανομίας. Εσείς κάνετε την ανομία πολιτικό ιδεολόγημα. Είστε εσείς που καταρρακώσατε κάθε θεσμό αξιοπιστίας και διαφάνειας. Προτείναμε να σταματήσουμε τα φαινόμενα της διαφθοράς, της σπατάλης, δεν το θελήσατε δεν το τολμήσατε γιατί βρίσκεται η κυβέρνηση σας σε ομηρία, γιατί η κυβέρνηση είναι αυτή που παράγει τη διαφθορά την ανομία του ελληνικού κράτους».


Γιώργος Καρατζαφέρης:«Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κατά κεραία δεν είναι διεφθαρμένος. Θεωρώ όμως ότι έχει αρχίσει και κατακλύζει το περιβάλλον σας. Και όποιος συνυπάρχει και συλλειτουργεί με τη διαφθορά, κινδυνεύει να αλλοιωθεί


Θόδωρος Πάγκαλος:«Πρόκειται για κολοσσιαίο σκάνδαλο, όπου εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του Γερμανού κι έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό ξέρετε δεν πάει ποτέ η Εφορία, η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου», 


Κ. Καραμανλής: Η πρωτοφανής υπόθεση Siemens είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σε ένα σκάνδαλο που έγινε στην διάρκεια των κυβερνήσεων του.



Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.