▅ Στα βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας  αναζητούν τους δράστες αξιόποινων πράξεων αστυνομικές και  δικαστικές αρχές
MINA ΜΟΥΣΤΑΚΑ(ΤΑ ΝΕΑ)

Το «μάτι» από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας- σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν σε λειτουργία καθ΄ όλη τη διάρκεια των συγκεντρώσεων καταγράφοντας τις κινήσεις των διαδηλωτών. Το πρωτογενές αυτό υλικό μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές ως... βάση δεδομένων των προανακριτικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην αναζήτηση δραστών για σειρά αξιόποινων πράξεων που τελέστηκαν τις τελευταίες μέρες. (περισσότερα κλικ στον τίτλο)



 Τόσο το οπτικό υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας όσο και από αυτές των τηλεοπτικών σταθμών μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των αρχών, που συνεχίζουν τις έρευνές τους για τρεις ανοιχτές δικογραφίες που αφορούν: ● Στον εντοπισμό των δραστών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ. Κίττα, που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι.

● Στην αναζήτηση του υπευθύνου για τον τραυματισμό της 61χρονης Αγγελικής Κουτσουμπού, που διαδήλωνε μαζί με άλλα μέλη του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ- Τροτσκιστές), ο οποίος κατά πληροφορίες έχει ήδη εντοπιστεί. Οι προανακριτικές αρχές όμως, αναμένουν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς ώστε να συμπεριληφθεί στον φάκελο της δικογραφίας και η κατάθεση της γυναίκας.

● Στη σύλληψη των δραστών για την υποστολή και το κάψιμο της ελληνικής σημαίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κρίθηκε κατά περίπτωση από την Εισαγγελία με βάση τα στοιχεία των προανακριτικών δικογραφιών. Σύμφωνα με αυτά, από τους 21 συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή: ● Δέκα κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για διατάραξη από δράστη που τελούσε βιαιοπραγίες με καλυμμένο το πρόσωπο, αδίκημα που περιλαμβάνεται στον πρόσφατο νόμο για την ποινικοποίηση της κουκούλας και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.