ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δ. ΤΖΑΘΑΣ -ΤΑ ΝΕΑ




Σε προσπάθεια να προσεταιριστεί τη Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. κατέφυγε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Κάλεσε από το βήμα της Βουλής τη νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνταχθεί μαζί του και να ζητήσουν πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η προσπάθεια, ωστόσο, έπεσε στο κενό καθώς το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., σε γραπτή δήλωση, έκανε σαφές ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπούλια. «Απ΄ όσα έχει δηλώσει ήδη δημοσίως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς σε όλες τις συνεντεύξεις του πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009- όπου και ρωτήθηκε σχετικά- δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως», ανέφερε η ανακοίνωση.(περισσότερα κλικ στον τίτλο)

 Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της χορήγησης επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους χαμηλόμισθους που προτείνει η κυβέρνηση, έσπευσε να δηλώσει πως «θα άγγιζε τα όρια πραξικοπήματος αν η Νέα Δημοκρατία προσέφευγε στην κάλπη με πρόσχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Και συμπλήρωσε με έμφαση για την πρόσκληση του προέδρου του ΛΑΟΣ: «Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφέστατη και ξεκάθαρη θέση. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Το ΠΑΣΟΚ έχει νωπή εντολή και δεν διαπιστώνουμε ακόμα μεταστροφή του λαϊκού αισθήματος...».

Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης, απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, είπε ότι «τον Μάρτιο μπορεί να έχουμε εκλογές εκτός εάν σας τη χαρίσουν άλλη μία φορά όπως με το λάθος του 1995 που σας άφησαν στην κυβέρνηση δέκα χρόνια», υπονοώντας τη συναίνεση τότε της Πολιτικής Άνοιξης στην εκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας που είχε προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ. Έσπευσε ταυτόχρονα να επαναλάβει πως το κόμμα του στηρίζει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια αφού όμως προηγηθούν εθνικές εκλογές.

Η άποψή του αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια από στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τη χαρακτήρισαν ως «μία ακόμη σπασμωδική κίνηση του κ. Καρατζαφέρη επειδή φοβάται τη συρρίκνωση του κόμματός του μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας». Επιπλέον, τα ίδια στελέχη σχολίαζαν ότι «ενδεικτικό της προσπάθειας που κάνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να πείσει τον κόσμο πως το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά εκφράζουν τη γνήσια Δεξιά, είναι το γεγονός ότι άλλαξε στάση και καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο- μολονότι είχε ταχθεί υπέρ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή- όταν διαπίστωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να το υπερψηφίσει».

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος απαντώντας στον κ. Καρατζαφέρη παρατήρησε με νόημα: «Ιδιαίτερα μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. του κ. Αντώνη Σαμαρά, προφανώς στην “πολυκατοικία” έχουμε ανακατατάξεις, υπάρχει ανασφάλεια, υπάρχει συζήτηση και φοβάμαι ότι μάλλον αναζητείτε νέους ρόλους, διευκρίνιση για το ποιος είναι ο θυρωρός και ποιος ο διαχειριστής». 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από A.B Ετικέτες , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.