Ούτε οι νεκροί δικαιούνται πλέον να απέχουν από την παγκόσμια εκστρατεία για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Στη Μελβούρνη τουλάχιστον, οι νεκροί έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για τον περιορισμό των ρυπογόνων ουσιών, επιλέγοντας -όταν ασφαλώς, είναι εν ζωή- τη στάση στην οποία επιθυμούν να θαφτούν.
Στη Βικτόρια, υπάρχει ήδη εταιρία τελετών, που προσφέρει ταφή σε καθιστή στάση. Πρόκειται για την «Upright Burials», οι άνθρωποι της οποίας τοποθετούν τη σορό σε οικολογική σακούλα και η ταφή του νεκρού γίνεται σε βάθος τριών μέτρων και πλάτος 70 πόντων.
    «Έτσι, οι τάφοι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Τα φέρετρα κοστίζουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το ίδιο και ο πλαστικός εντοιχισμός τους. Έτσι, και το περιβάλλον επιβαρύνεται λιγότερο και το κόστος είναι περιορισμένο με τον δικό μας τρόπο ταφής», λέει ο διευθυντής της εταιρίας, Τόνι Ντούπλιξ.
    Ως στιγμής, έχουν δείξει ενδιαφέρον περίπου 100 Αυστραλοί.



    

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.