Του ΟΡΕΣΤΗ


Ο Γιώργος Παπανδρέου το έστειλε το μήνυμα από τις Βρυξέλλες,όχι σε περικοπή μισθών,όχι σε πάγωμα μισθών.Το ερώτημα είναι τι θα κάνει για βγει η χώρα από την κρίση.Έχει ή όχι σχέδιο,μπορεί αυτό το σχέδιο να αποδώσει μέσα στο 2010;Μπορεί αυτό το σχέδιο να πείσει διεθνείς αγορές και εταίρους στην Ευρώπη;Πολύ φοβούμαι πως όχι.Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επώδυνα μέτρα και για τους χαμηλόμισθους.Το "κουράγιο Έλληνες" του Γιούνγκερ ούτε τυχαίο είναι ούτε από την κοιλιά του βγαλμένο.Οι εφημερίδες της Γερμανίας και της Γαλλίας έγραφαν χθες πως "ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε το λόγο της τιμής του πως επαναφέρει την οικονομία της Ελλάδας σε τροχιά εξυγίανσης".Τη Δευτέρα αναμένεται να μάθουμε και εμείς όσα πραγματικά έγιναν στις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών.Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει τι προτίθεται να πράξει για να αλλάξει η κατάσταση στην οικονομία.Προσωπικά πιστεύω πως είτε με τον έναν τρόπο,τον επώδυνο για τους χαμηλόμισθους,είτε με το άλλο,τον λιγότερα επώδυνο,η οικονομία μας θα βρει το δρόμο της.Πιστεύω πως όλοι,φτωχοί ,πλούσιοι,αγρότες,εργάτες,γιατροί,οικονομολόγοι,δημοσιογράφοι,πολιτικοί έχουν όλοι καταλάβει πως δεν πάει άλλο.Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν.Ο πρωθυπουργός θα μας οδηγήσει σε αυτή την αλλαγή,όχι σε 2 χρόνια ΤΩΡΑ.Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.Και αν βουλιάξουμε δε θα φταίει μόνο η κυβέρνηση ή ο Γιώργος Παπανδρέου θα φταίμε όλοι.
Χάρηκα όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει πως αν πολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.Κατά την άποψή μού έτσι ακριβώς είναι.Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι.Όσα φάγαμε φάγαμε καιρός να αφήσουμε κάτι και για τα παιδιά μας.
Το άλλο που οφείλει κανείς να παρατηρήσει από αυτή τη σύνοδο κορυφής είναι ότι η χώρα μας έχει πρωθυπουργό.Πρωθυπουργό που μιλάει με όλους ,που δεν κρύβεται που επικοινωνεί, που βάζει θέματα στο τραπέζι,που αναζητεί-και βρήκε ευτυχώς στην παρούσα φάση-συμμαχίες.Πρωθυπουργό που δίνει συνεντεύξεις στα ξένα μέσα,πρωθυπουργό που έχει την άνεση να ανταλλάξει απόψεις με τη Μέρκελ,το Σαρκοζύ,τον Μπαρόζο.Αν ο καταστροφικός για τη χώρα,Καραμανλής είχε κάνει τα μισά από όσα έχει κάνει ο Παπανδρέου σε 65 μέρες,είμαι πεπεισμένος πως η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.Επιτρέψτε μου να ανήκω σε αυτούς που ακόμα ελπίζουν.





Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.