Δ. Νασόπουλος (ΤΑ ΝΕΑ)


Σε τροχιά ρήξης έχουν μπει ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννημετά την ανοικτή διαφωνία τους, που καταγράφηκε στην Κεντρική Επιτροπήτης Ν.Δ., για βασικά ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής ατζέντας
.
Η μετωπική σύγκρουση από το βήμα του κομματικού οργάνου που φοβούνταν αρκετοί στη Ν.Δ. αποφεύχθηκε, αλλά τόσο ο πρόεδρος του κόμματος όσο και η πρώην υπουργός χάραξαν τις δικές τους γραμμές, αρχίζοντας ουσιαστικά μια «μάχη χαρακωμάτων» τουλάχιστον έως το τακτικό Συνέδριο που προσδιορίστηκε για τις 25-27 Ιουνίου.
(κλικ στον τίτλο για περισσότερα)


Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση από τις αντιπαραθέσεις και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών ανάγκασε τον κ. Σαμαρά να κινηθεί σε αυστηρούς τόνους, διαμηνύοντας ότι «δεν θα ανεχθεί επιστροφή στην εσωστρέφεια». Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη αντιτάχθηκε με ηχηρό τρόπο στη «γραμμή» της κομματικής ηγεσίας για το νέο εκλογικό σύστημα και τόνισε με έμφαση ότι θα επιμείνει στις θέσεις της και θα τις εκφράζει δημόσια. «Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτε σε κανέναν. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των νεοδημοκρατών που ήλθαν και ψήφισαν... Σε αυτούς υποσχέθηκα αλλαγή πορείας. Την εσωστρέφεια που πολλές φορές έπνιξε τη Ν.Δ. στο παρελθόν δεν πρόκειται να την ανεχθώ. Η νέα Ν.Δ. θα γίνει ο πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, όχι ένας εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων...» ήταν το «τελεσίγραφο» του νέου προέδρου προς το εσωκομματικό ακροατήριο.

«Θα επιμείνω στις θέσεις που έχω υποβάλει για την ανασυγκρότηση του κόμματος γιατί θεωρώ ότι συμβάλλουν στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου, ανοιχτού, κεντροδεξιού κόμματος. Είμαστε εδώ για να εκφράζουμε τις απόψεις μας, για ένα κόμμα ικανό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει όλο το στελεχιακό του δυναμικό, να αξιοποιήσει άξιους ανθρώπους... Όχι συμβιβασμένους αυλοκόλακες, όχι ακραίους λαϊκιστές, όχι αμετανόητους εραστές της παραπολιτικής και της ίντριγκας...» ήταν η απάντηση της κ. Μπακογιάννη, η οποία εμπεριείχε, ουσιαστικά, αιχμές για τον νέο ηγετικό πυρήνα της Ν.Δ. και τα στελέχη που συγκροτούν την «ομάδα κρούσης» του νέου προέδρου, αλλά και τη νέα κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται ότι κινείται το κόμμα. Με την ίδια έμφαση, μάλιστα, από την αρχή της ομιλίας της είχε προτρέψει να μείνει το κόμμα «μακριά από λαϊκισμούς και ακρότητες».


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.