Α. ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Τι ήθελαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο δύο κορυφαία κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ;
Ειδικότερα:
* Στη σελίδα του ημερολογίου τού τέως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται η σημείωση: «Ζαγορίτης 10-10.30», ενώ δίπλα γράφεται ώρα 21.00. Η σημείωση παραπέμπει σε τηλεφωνική επαφή, προφανώς, του Λ. Ζαγορίτη, γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, με το γραφείο του Μιχ. Χριστοφοράκου που ήταν «εκπαιδευμένο» να γράφει τα πάντα, αλλά και να διευθετεί συναντήσεις. Ποιος άραγε ήταν ο σκοπός της επικοινωνίας αυτής δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές; Υπήρξε και συνάντηση των δύο και γιατί;
* Σε άλλη σελίδα με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται άλλη σημείωση από τη γραμματεία του Μ. Χριστοφοράκου: «Σπυρόπουλος Ροβέρτος, Γεν. Διευθυντής ΠΑΣΟΚ», ενώ καταγράφονται ένα σταθερό και ένα κινητό τηλέφωνό του «για επαφή». Αυτό συνέβη τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και εγείρει αντίστοιχα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επαφής και για πιθανή συνάντηση που μπορεί να ακολούθησε.
Σαφής ο ρόλος του
Να σημειωθεί ότι στον κρίσιμο αυτό πολιτικό χρόνο ήταν απολύτως σαφής ο ρόλος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ως προς τη διαχείριση χρήματος της Siemens για χορηγίες σε ελληνικά κόμματα, αλλά είχε βουίξει ο τόπος και για τις μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους (σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, υπουργεία κ.α.) που υπέγραφαν χρυσοφόρες συμβάσεις.(ΚΛΙΚ στον τίτλο για περισσότερα)




Στο Μόναχο, οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens είχαν προφυλακιστεί από τον Νοέμβριο του 2006, έχοντας προβεί σε αποκαλύψεις και για την Ελλάδα, ο διεθνής Τύπος βοούσε και ο εισαγγελέας Παν. Αθανασίου είχε ήδη στα χέρια του τις απολογίες τους.
Ο Μιχ. Χριστοφοράκος είχε ήδη κληθεί (σε ανωμοτί κατάθεση) από τον εισαγγελέα για τη σύμβαση του C4Ι (σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων), ενώ είχε ανοίξει και το κεφάλαιο των μιζών που είχαν συναρτηθεί με την προγραμματική συμφωνία 8002 του ΟΤΕ με τη Siemens.
Την ίδια περίοδο η μητρική Siemens, που επιχειρούσε να πετύχει ένα συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές (επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπουργείο Δικαιοσύνης), είχε δρομολογήσει εσωτερικό έλεγχο ορίζοντας την Debevoise & Plimpton (D&Ρ) με εντολή να ερευνήσει και την ελληνική θυγατρική.
Ολα αυτά είναι γνωστά. Γράφονται παντού. Ωστόσο δύο κορυφαία πολιτικά στελέχη επικοινωνούν με τον Μιχ. Χριστοφοράκο. Γιατί άραγε;
Κατά διαβολική σύμπτωση, στην ίδια σελίδα του ημερολογίου (σημειώσεων) του Μ. Χριστοφοράκου, που περιλαμβάνεται η επαφή με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποτυπώνεται σε σημείωση για τις 5/9/2007 και η έλευση της D&Ρ για τον έλεγχο που ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος καθυστερούσε, επικαλούμενος την προστασία προσωπικών δεδομένων και βάζοντας μπροστά γνωμοδοτήσεις αλλά και την αρμόδια Αρχή.


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.