Αποκαλυπτικό το ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου που φέρνει με δόσες (και πολύ καλά κάνει) η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και η Α. Μπουγάτσου. Μετά τον Κ. Καραμανλή, τους Ζαγορίτη και Σπυρόπουλο ήρθε η σειρά του Χ. Παμπούκη. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.



Της Α. ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Ο κ. Χάρης Παμπούκης συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου κατά το 2004 και το 2005, δίχως να είναι εμφανές ότι έχει επαγγελματική σχέση με τη Siemens. Στο ημερολόγιο του Mr. Siemens καταγράφονται πολλές συναντήσεις, συσκέψεις στο νομικό του γραφείο, τηλεγραφήματα κοινωνικού περιεχομένου, γεύματα κ.ά.
Και στο βάθος C4Ι
Η «Ε» έχει εντοπίσει οκτώ τουλάχιστον «εγγραφές» αυτών των επαφών Χριστοφοράκου - Παμπούκη, σε μία περίοδο που ο πρώτος είναι πανίσχυρος και ο δεύτερος εκ των βασικών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος αναλαμβάνει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, στο μεταίχμιο των εκλογών του 2004. Οι επαφές των δύο δείχνουν να αφορούν τη σύμβαση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (το C4Ι), υπάρχουν στη δικογραφία της υπόθεσης Siemens, όμως δεν προκύπτει αμοιβή του κ. Παμπούκη, ως δικηγόρου ή ως συμβούλου του Μ. Χριστοφοράκου ή της εταιρείας.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2004 στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου η γραμματέας του, του μεταφέρει ερώτημα που της διατύπωσε ο Διονύσης Δενδρινός, υπεύθυνος για το C4Ι τότε, και εκ των βασικών στελεχών της Siemens. Γράφει λοιπόν στον Χριστοφοράκο ότι ο Δενδρινός ρωτάει «αν θέλει να πάνε μαζί αύριο στον Παμπούκη». Είναι προφανές ότι πρόκειται για την προετοιμασία μιας επαγγελματικής συνάντησης στο γραφείο του Χ. Παμπούκη με τον Μ. Χριστοφοράκο, πιθανώς και με τον Δ. Δενδρινό, σήμερα κατηγορούμενο για το C4Ι που έχει μάλιστα απολογηθεί από το καλοκαίρι του 2009 ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, αφού πρώτα συνελήφθη ως ύποπτος φυγής, γιατί ο κ. Ζαγοριανός εντόπισε γονικές παροχές... την κρίσιμη περίοδο.(κλικ στον τίτλο για περισσότερα)

* Στις 23 Ιανουαρίου 2004 στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου γράφεται μια άλλη σημείωση: «Ωρα 13.00. Παμπούκης (δικηγόρος) Βασ. Σοφίας 27, Κολωνάκι». Και αυτή η σημείωση παραπέμπει σε διευθέτηση συνάντησης μεταξύ Χριστοφοράκου και Παμπούκη.
* Στις 16 Απριλίου 2004, στον Μ. Χριστοφοράκο η γραμματέας του δίδει μια λίστα με καταγεγραμμένες όλες τις επαφές-εκκρεμότητες της ημέρας, από τηλεφωνήματα ή για ραντεβού. Και σ' αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται το όνομα Παμπούκης. Διακρίνονται επίσης και επαφές που αποδίδονται στα ονόματα Δούκας, Μπακογιάννη, Αγγέλου, μεταξύ πολλών σημειώσεων.
Ο υπουργός Επικρατείας (και συνεργάτης για πολλά χρόνια του Γ. Παπανδρέου) Χάρης ΠαμπούκηςΟ υπουργός Επικρατείας (και συνεργάτης για πολλά χρόνια του Γ. Παπανδρέου) Χάρης ΠαμπούκηςΚαι μεσημεριανό
* Στις 7 Μαΐου 2004 σε άλλη χειρόγραφη σημείωση αναφέρεται: «Παμπούκης- επόμενη Τετάρτη lunch».
* Στις 10 Μαΐου 2004 το ημερολόγιο Χριστοφοράκου γράφει: «Παμπούκης για Mittagessen (μεσημερινό φαγητό) από 24 Μαΐου και μετά».
* Στις 11 Μαΐου 2004 ξαναγράφεται «Παμπούκης 2».
* Στις 25 Μαΐου 2004, στο ίδιο ημερολόγιο, το ραντεβού με τον Μ. Χριστοφοράκο φαίνεται ότι κανονίστηκε για «13.30 G.Β. Corner, Γεύμα με τον Παμπούκη».
* Ακολουθούν και άλλες επαφές τον Ιούνιο του 2004 και η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου ξαναγράφει ότι αυτός πρέπει να επικοινωνήσει με Παμπούκη και ότι κάλεσαν μεταξύ άλλων, ο Αγγέλου, ο Σμπώκος κ.λπ.
* Στις 8 Ιανουαρίου 2005 στα εισερχόμενα του γραφείου Χριστοφοράκου καταχωρίζεται μεταξύ άλλων ένα τηλεγράφημα από τον Χάρη Παμπούκη. Αυτός «ευχαριστεί πολύ για τις ευχές, εύχεται και αυτός υγεία, πρόοδο και προσωπική ευτυχία και επιθυμεί να γευματίσετε ένα μεσημέρι που μπορείτε».
Από το 1996
Αυτά καταγράφονται από τον Μ. Χριστοφοράκο, ενώ στον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη πέφτει το βάρος της διευκρίνισης της σχέσης του με τον Νο1 της Siemens Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Παμπούκης από το 1996 μέχρι και το 2001 είχε δύο θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Την περίοδο 1996-1997 ήταν ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ενώ τη διετία 1999-2001 είχε οριστεί από τον Γ. Παπανδρέου γενικός γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του υπουργείου Εξωτερικών. *

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες , ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.