Π. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ(ΒΗΜΑ)
«Φέρτε πίσω εντός 48 ωρών τα κλεμμένα λεφτά που επιστράφηκαν σε εταιρείες-“μαϊμούδες”» διεμήνυσε ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.Γ.Σχοινιωτάκης προς τους υπεύθυνους υπαλλήλους τριών Εφοριών της Θεσσαλονίκης.
Μετην εντολή-«κεραυνό» του κ. Σχοινιωτάκη οι εφοριακοίκαλούνται να επιστρέψουν 8.831.906 ευρώ. Το ποσό αυτό χαρακτηρίστηκε «παρανόμως κτηθέν» από την επιστροφή ΦΠΑ σε τρεις εταιρείες«μαϊμού» της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την προσκόμιση πλαστών βεβαιώσεων και εικονικών στοιχείων των τελωνειακών αρχών της συμπρωτεύουσας.
Με την υπόθεση αυτή, πρωτοφανής για τα φορολογικά δεδομένα της χώρας, ασχολείται ήδη και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων εφοριακών. Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές της συμπρωτεύουσας θα αναζητήσουν αυτούς οι οποίοι κρύβονται πίσω από τις τρεις εταιρείες-«μαϊμούδες». Στην περίπτωση που βρεθούν, πλέον του ότι θα ασκηθούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις, θα κληθούν να πληρώσουν και αυτοί τα ποσά που εισέπραξαν από την παράνομη επιστροφή του ΦΠΑ, σύμφωνα με την εντολή του κ. Σχοινιωτάκη. Εισαγγελικοί κύκλοι εξέφραζαν χθες την αισιοδοξία τους ότι οι συνάδελφοί τους θα ανακαλύψουν τους εμπλεκόμενους στις εταιρείες-«μαϊμούδες» που εισέπραξαν το ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν «αφήσει τα ίχνη τους».
 

Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.