Άργησε...αλλά τελικά ήρθε! Πραγματοποιήθηκε  τελικά η πολυαναμενόμενη παρουσίαση του νέου προϊόντος  της Apple, για το οποίο είχε γράψει το stazeifarmaki. Τελικά δεν ονομάζεται  i-tablet, όπώς φήμες ήθελαν το όνομα της, αφού η Apple κρατούσε όλες τις πληροφορίες ως επτασφράγιστο μυστικό,αλλά i-pad!  Χτες ο Steve – Jobs, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κράτησε στα χέρια του και παρουσίασε την επίπεδη αυτή συσκευή που είναι ένας συνδυασμός έξυπνου τηλεφώνου όπως είναι  το phone και ενός μικρού υπολογιστή net book! Και όλα αυτά με μία οθόνη αφής 9,7 ιντσών. Οι πρώτες φωτογραφίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές και αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε πως θα αντιδράσει το αγοραστικό κοινό, καθώς όλοι θυμόμαστε τις στιγμές υστερίας με το Iphone.  Η Apple με τη νέα της συσκευή φιλοδοξεί να  ανταγωνιστεί τόσο τα net book όσο και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαραραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική, βίντεο και ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.
Τα ερωτηματικά που ακόμα παραμένουν σχετικά με τη νέα wifi συσκευή είναι όσο αναφορά αν θα έχει κάμερα ή όχι. Ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί αν θα διαθέτει κάμερα, καθώς δεν έγινε καμία αναφορά σε κάτι τέτοιο, ωστόσο το οξύμωρο είναι ότι το λογισμικό του ipad που δόθηκε στο κοινό χτες έχει αναφορές σε λήψη φωτογραφιών. Οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι είτε να προσθέσει η Αpple την κάμερα μέσα σε 60 ημέρες ως νεό feature  είτε η ιδέα αυτή να εγκαταλείφθηκε την τελευταία στιγμή.

Το ipad λειτουργεί κυρίως ως ένα net book και θα μπορεί να εγκαταστήσει όλες τις εφαρμογές του Appstore κάνοντας το να υπερέχει των άλλων συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά. Ωστόσο δεν θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει κάρτα sim,.Δεν είναι τηλέφωνο. Σήμερα ωστόσο έκανε την εμφάνιση του ένα application, το iCall,  που ουσιαστικά είναι κάτι σαν το Skype.  Κλήση δηλαδή σε δίκτυο wifi…προς το παρόν λειτουργεί μόνο στις ΗΠΑ…για να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό.
Ως προς τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, το iPad έχει πάχος 1,25 εκατοστά (0.5 ίντσες), ζυγίζει 700 γραμμάρια, η οθόνη του έχει διαγώνιο 9,7 ιντσών, η μπαταρία του με μία φόρτιση μπορεί να παίζει 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο και μπορεί να μείνει σε κατάσταση αναμονής για ένα μήνα. Ενσωματώνει επεξεργαστή 1GHz Apple A4 και διατίθεται σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη Flash από 16GB έως 64GB.

Δείτε επίσης ένα από τα πρώτα video παρουσίασης που κυκλοφορησαν στο διαδίκτυο.
  

D.K.





Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.