Του Γιωργου Π. Τερζη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Με την επίκληση της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας και του σύντομου βίου της κυβέρνησης αλλά και με τη διαβεβαίωση ότι έως τις 15 Μαρτίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των επιδοτήσεων, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποδυναμώσει τα αγροτικά μπλόκα που έχουν αποκλείσει τους οδικούς άξονες της χώρας ή έστω να αποτρέψει περαιτέρω μαζικοποίησή τους. Προς τούτο επενδύει και στις παρενέργειες των αγροτικών αποκλεισμών, είτε αυτές αφορούν στην οικονομία είτε στις μετακινήσεις των πολιτών, καλώντας τους αγροτοσυνδικαλιστές, όπως έπραξε χθες ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, να σταθούν στο «ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί».
Η κυβέρνηση μοιάζει αιφνιδιασμένη με τη μαζικότητα των μπλόκων στο οδικό δίκτυο, καθώς μέχρι πρότινος η ίδια η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προεξοφλούσε ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα έχουν μάλλον «εθιμικό» χαρακτήρα και περιορισμένη απήχηση. Ως εκ τούτου, ναι μεν κάνει λόγο (σ.σ.: χθες το έπραξαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής όσο και οι Π. Μπεγλίτης και Σωκρ. Ξυνίδης) για δίκαια αιτήματα, ωστόσο «δείχνει» στην πλευρά της Ν.Δ. για καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση των εκμεταλλεύσεων (αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή των ενισχύσεων) και επιχειρεί να διευρύνει τη συζήτηση από ένα «διμερές θέμα» μεταξύ υπουργείου και αγροτών σε ένα «εθνικό, αγροτικό ζήτημα» το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο.

Κυβερνητικό μήνυμα
Εν όψει αυτής της διαβούλευσης, η κυβέρνηση απέρριψε χθες και το αίτημα του συντονιστικού των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ σπεύδει να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια, με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή να σχολιάζει (Real) πως το ταμείο είναι μείον.
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.