Της Sarah Lyall
The New York Times


Απόρροια του πονοκεφάλου που προκάλεσε στη Δανία η δημοσίευση το 2005, σε εφημερίδα, 12 σκίτσων του Μωάμεθ, η πρόσφατη επίθεση εβδομάδα εναντίον ενός εκ των σκιτσογράφων των επίμαχων σκίτσων είχε τις αναμενόμενες συνέπειες.
Καθώς έγινε γνωστό ότι την επίθεση πραγματοποίησε μουσουλμάνος μετανάστης ύποπτος για τρομοκρατία, οι Δανοί αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν την ήδη δύσκολη σχέση τους με τον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας. Στη Δανία, που διαθέτει μια από τις αυστηρότερες μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη, η επίθεση έγινε αφορμή ώστε πολιτικοί όλων των αποχρώσεων να ζητήσουν ακόμη πιο αυστηρούς νόμους για τους μετανάστες. «Λυπούμαι που το λέω, αλλά πρόκειται για κάτι που έχουμε ξαναζήσει - κάθε φορά που γίνεται ανάλογο επεισόδιο, 10 λεπτά αργότερα έχουμε κάποιον που λέει ότι χρειαζόμαστε καινούργιους νόμους», λέει ο Νάσερ Χαντέρ, βουλευτής και εκπρόσωπος διεθνών θεμάτων του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο βασίζεται το κυβερνών κόμμα για να περάσει τη σκληρή μεταναστευτική νομοθεσία. 


Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki Ετικέτες ,
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.