ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη(ΤΑ ΝΕΑ)
Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν σώμα- αχλάδι και άλλοι σώμα- μήλο; Αυτό είναι το ερώτημα- στοίχημα που έχει βάλει ο Έλληνας επιστήμονας του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης δρ Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο σωματότυπος είναι δείκτης υγείας. Η απόδειξη: σύμφωνα με έρευνες, το κοιλιακό λίπος βλάπτει σοβαρά την υγεία, ενώ αντίθετα τα... ψωμάκια φαίνεται πως χαρίζουν χρόνια ζωής!
Φωτογραφία
«Αυτό που αρχικά πίστευε η επιστημονική κοινότητα είναι πως το λίπος λειτουργεί ως αποθήκη ενέργειας. Σήμερα γνωρίζουμε πως ο λιπώδης ιστός είναι ενδοκρινολογικό όργανο, που εκκρίνει ουσίες στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να έχει άμεση σχέση με την υγεία. Ειδικότερα, το λίπος είναι παράγοντας που συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δεδομένα που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», λέει στα «ΝΕΑ» ο γιατρόςερευνητής στον τομέα Διαβητολογίας και Μεταβολισμού δρ Μανωλόπουλος. Όπως όμως φαίνεται σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, το λίπος δεν κάνει πάντα κακό! Αρκεί να αποθηκεύεται στο... σωστό σημείο- δηλαδή, στους μηρούς και στους γλουτούς. Ειδικότερα, ο Έλληνας ερευνητής σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Οξφόρδης, καταγράφει σε σχετικό επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Ιnternational Journal of Οbesity» τον θετικό ρόλο που παίζει το τοπικό πάχος των μηρών στην υγεία, συνοψίζοντας τις γνώσεις των ειδικών γύρω από το θέμα.
Share/Save/Bookmark
Αναρτήθηκε από Stazei Farmaki
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum.